zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Utbildad Visual Merchandiser

Kategori: Allmänt

Då har det gått över ett halvår sedan man stod i köket & hoppa av glädje för att man kommit in på Dekoratörsutbildningen. 
Det har gått fyra månader sedan man satt i bilen med magen full av fjärilar för att träffa klassen första gången. 
Nu, efter många skratt, mycket slit & en hel del skyltningar är man färdigutbildad. Otrolig känsla! 
Vi har gjort skyltningar, klätt skyltdockor, haft färglära & lärt oss dataprogrammet indesign. Vi har även hunnit med butikskommunikation, ljus, textning & massa hemuppgifter.
Allt man lärt sig under tiden kommer jag ha användning av & nu är det bara att blicka framåt & fortsätta kämpa efter mina drömmar! 
Det här är bara början :) 




Julklappar kvar att köpa?

Kategori: Pyssel

Har ni julklappar kvar att köpa & det kliar i fingrarna efter att få pyssla lite? Ni vet väl att ni kan kolla mina gamla inlägg från förra julen/januari? Där finns tips på snabba & lätta julklappar man kan göra själv som tex snöglob & anslagstavla.
Bläddra bakåt & kolla in dem vet ja :) 



Något suddig bild på sovande tomten på Falbygdens ost förra året :)

Hej mitt vinter land...

Kategori: Allmänt

... nu är jag här! I helgen var jag hemma i Skarabörg. Hann åka till både mamma, pappa & mormor & morfar. Det var längesen jag va hemma så det var mysigt att träffa alla! Här är en mysig bild på mammas & Tobbes hus i Lundsbrunn.



Nästa projekt...

Kategori: Allmänt

Idéerna bara sprudlar & tankarna om att verkligen göra detta på riktigt växer sig starkare! Detta kan mycket väl bli nästa års projekt :) 



Njuter

Kategori: Allmänt

Ernst på tv, Mobergs glögg & juldoftsljus. Nu njuter jag :)



Gör ditt egna julstjärnepynt

Kategori: Pyssel

Det har blivit så himla populärt med stjärnor i inredningen nu för tiden och speciellt nu i juletider. Jag tycker det är väldigt fint att ta naturen in till hemmet så här kommer ett litet tips för hur man kan göra sin egna stjärna. 
 
Du behöver:
 

6 pinnar i ungefär samma längd
Tunnare ståltråd
Avknippsartång
 
 
 
 
 
 
Lägg de som trianglar och sätt fast genom att snurra ståltråd runt.
Lägg sedan dem på varann och snurra ståltråd runt igen där de två trianglarna möts. Vill man kan man sätta fina rep runt men jag beslöt att ha dem neutrala.
 
 
 

 
 

Gör egna julkort

Kategori: Pyssel

Är det någon mer än mig som tycker det är otroligt roligt att få julkort? :) Det är den enda tiden på året som vi skickar vanliga hederliga brev på posten till varann och det har verkligen sin charm måste jag säga! Detta år ville jag sätta min egna prägel på julkorten så jag gjorde mina egna. Jag fick tom Lars att göra tre stycken :) 
 
Jag använde mig av lite finare kartong som vi hade på jobbet och sen har jag stämplat, målat och klistrat. Jag ville ha kartong för att få den där naturkänslan i kortet som man inte får av vitt papper. Stämplarna bidrar ochså med en liten råare känsla. Dessa stämplar är från TGR. Mallen som jag använt till den vita texten är från Panduro och jag har använt vanlig acrylfärg. Jag dutta på färgen med hjälp av en oanvänd disksvamp.
 
Jag ville skicka de flesta utan kuvert därför klistrade jag inte på så mycket grejer. Ska man skicka i kuvert kan man ju pynta korten massor utan att det trillar av på vägen genom posten :) Jag skrev både hederligt God Jul men ochså delar av julsånger och en delfraser på engelska, för att få lite variation. Hoppas dessa julkort bringer lite glädje hos mottagarna! :D