zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Tips på grilltillbehör

Kategori: Recept

Baconbanan

Detta låter lite skumt men våga gärna testa för det är mycket godare än vad det låter! Efter att jag ätit detta hos min arbetskamrat/chef så gjorde jag dett på semestern för familjen förra året & det blev godkänt :) 
 
Du behöver:
 
Banan
Bacon
 
Skär en banan i 2-3 bitar, linda sedan in i baco & lägg på grillen tills baconet är klart.
 
Sweetchiligurka
 
Du behöver: 
 
Gurka
Sweetchilisås
 
Hacka gurkan & lägg i en skål. Häll sedan över sweetchilisås i önskad mängd. Lite roligare variand av den vanliga grönsaken gurka :) 
 
 
Sweetchilisås
Jag är säkert seg som vanligt så ni vet säkert redan om detta receptet flera av er... Jag åt det för första gången ihelgen & gud va gott det var & enkelt framför allt!
 
Denna passar perfekt som tillbehör till grillat nu i sommar! 
 
Du behöver:
 
Creme fraische 
Sweet chilisås
 
Bara att blanda ihop dessa i önskad mängd & sen är det klart! :) 
 
 
 

Dagsutflykt

Kategori: Inredning

I söndags åkte jag, pappa, bröderna & deras flickvänner till Blomberg för att kolla in ett museum som pappas kompis startat. Det är fullt med gamla skotrar i olika märken & modeller, men det bästa var den lilla loppisbutiken i samma lada. Jag trodde nästan vi skulle köpa upp allt :) Tillsammans köpte vi flera skålar, krukor, böcker, ljusstakar & skärp. Jag hittade den perfekta fruktskålen (gigantisk), en vas/kruka/kanna & en bok från 1800-talet som hade sådan fin bokrygg, som kandelabern nu får stå på.
(Jag var även på loppis med mamma i fredags där jag hitta två böcker, varav den ena hade dikten som jag la upp härom dagen, den andra var om fjärilar, den var ju så fin.)
 
Efter besöket där åkte vi & hälsa på vårt gamla barndomshem, vi fick komma in & se hur de renoverat & oj vad fint det var!! Dock lite jobbigt att gå in i huset som man bott i i 20år & veta att någon annan bor där nu!
 
Eftersom vi redan var igång med hustittande åkte vi även förbi vår gamla sommarstuga. Ja vad ska man säga... den var ju otroligt mysig & sommrig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens skönhetstips!

Kategori: Allmänt

Åh vad jag älskar detta nagellack! Jag har alltid haft korta sköra naglar & i jobbet går de sönder hela tiden, tills jag testade denna! Laxket får naglarna att bli starka & de blir långa, utan att gå av! Du börjar med att måla på ett lager av lacket, för att nästa dag ta bort det & måla på ett nytt. Så gör man de 2 första veckorna sen behövs det bara målas på 1 gång i veckan. Testa den, jag lovar att det funkar!

Finns på Kicks för 125kr eller på Ullared för 79kr :)

 

Så sant!

Kategori: Allmänt

Soffbord

Kategori: Inredning

Åååhh, är det någon mer än mig som tycker att sådana här soffbord är fina? Jag har länge velat göra ett eget, måste bara få tag på en snygg sjpall! Ett uppdrag under semestern kanske :) Denna bild tog jag i en butik i Leksand, så jag kunde förklara för pappa hur jag mena att bordet ska se ut :)

Semester

Kategori: Allmänt

Äntligen! Som jag har längtat efter tre veckors ledighet! Sitter nu i bilen påväg till Tylösand för en vecka i Sveriges riviera :) Jag ska försöka uppdatera er med recept & pyssel under sommaren så ni har lite att läsa :)

Ha nu en bra fortsatt vecka, det ska jag ha! :)

Raw chili choco sweet

Kategori: Recept

Här om dagen när jag satt & kolla i en tidning hittade jag detta recept från boken "Maten är min medicin" skriven av Janesh Vaidye. Jag & mamma slängde ihop detta & kakan står nu i frysen. Jag var ju såklart tvungen att smaka lite förut &... ja man saknar sockret! Fast detta är ju så mycket nyttigare :) Kan tänka mig att de kan va gott till glass, om man vill va lite onyttig :p


Ingredienser:

1dl solrosfrön
1dl pumpakärnor
4msk kakao
1 nypa havssalt
1 liten torkad chili
1tsk vaniljpulver
2msk krossade linfrön
4msk kokosflingor
20 dadlar (jag tog jordgubbar istället)
1-2msk vatten (ej om du har jordgubbar)
2msk torkade gojibär
1dl mandel

Kör solrosfrön, pumpakärnor & linfrön i en mixer tills det blir som ett mjöl. Ha i kakao, havssalt, chili, vaniljpulver, kokosflingor, vatten & dadlarna/jordgubbarna & blanda tills det blir en smet. Ha till sist i gojibär & mandlar men mixa bara lite lätt så de fortfarande finns småbitar kvar av dessa i degen. Bred ut i en form & ställ in i frysen, skär sedan i små rutor.

"Ernstfeber"

Kategori: Allmänt

Ja... som de flesta av er säkert vet så älskar jag allt som Ernst gör & hans härliga personlighet! Igår missa jag tyvärr han på tv igår men jag fick läsa hand tidning istället :) Riktigt bra! Man fick följa med bakom kulisserna på hans tv program, tips på saker att göra, recept osv. Han har även släppt ett vitt & rött vin som jag måste testa!
Jag ringde även till min pappa & sa att han får boka upp sig i sommar med mig så vi kan snickra & göra massa fina saker. Han är snickare så han har ju lite mer redakap att använda än vad jag har :)

Så mitt tips till er en gråmulen fredag som denna är att gosa ner dig i soffan med en kopp the, läs Ernst tidning & ta sedan fram papper & penna & skriv ner alla dina idéer du får. Sen är det bara att sätta dem i verket! Lycka till!

Ännu en skål

Kategori: Pyssel

Ja då har jag en skål till till min samling :) Nu får ja se till & ha kvällsmys så jag får lägga något smaskigt i dem!