zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Designa egna skålar

Kategori: Pyssel

Igår satt jag självklart fastklistrad framför Ernst på tven :) Som vanligt blir man ju sugen på att skapa massa saker, önskar verkligen att jag hade en snickarbod, syrum & målaratélje så jag kunde få utlopp för alla mina idéer! Men när klockan är kvällen får man ta vad man har, jag målade en skål som jag köpt på Lagerhouse för 15:- & pennorna på Panduro, finns olika färger. Jag har tidigare lagt upp andra skålar som jag målat på detta sätt.

Det är lätt & väldigt roligt! Ett smidigt sätt att göra om tråkigt porslin som man tröttnat på :)

Sommarljuslykta

Kategori: Pyssel

Idag har jag vart hemma från jobbet för att jag är sjuk, en perfekt dag att försöka lära mig att ligga still & ta det lugnt... Det har gått bättre än jag trodde men lite pyssel har jag haft för mig, annars hade jag dött av trisstress :)
 
Härom dagen var jag på second handbutiken Myrorna här i Karlstad & hittade en liten ljusstake som jag tänkte att jag skulle fixa till lite. Snabbt & gjort så hade jag köpt rep & det vara bara att börja greja. Jag gjorde en knut i varje ända på repet & limade det sedan runt ljuslyktan, la i lite sten & sen var det klart! Jag tycker det blev riktigt somrigt & man längtar efter havet...
 
 
 
 
Så här såg den ut från början.
 
 
 
 
Detta är resultatet.
 
 
 
 
Så här ser den ut i vårt sovrumsfönster. Passar perfekt då jag har samma rep, fast tjockare, som håller upp gardinen :)
 
 
 

 
 
 
 

Dagens tips!

Kategori: Pyssel

Jag tror att många av oss gillar inredningstrenden med stege inomhus?! Jag tycker det är väldigt fint & samtidigt praktiskt då man kan hänga upp olika saker, så som kläder, sjalar & blommor. Jag vill snickra ihop min egna stege men för dem som tycker det är lättare & bättre att köpa så kommer här nu ett tips.

Dessa stegar brukar vara dyra men på Biltema finns det en trästege som sitter ihop men tar man bort alla kedjor & grejer & målar dem i önskad färg så blir det två stegar för 499:-. Min bror gjorde detta & kolla vad bra det blev! :)

Då får ni lite att pyssla med men ni får samtidigt två stegar för mindre än priset för en stege i inredningsbutikerna. :)

Jordgubbspaj - recept

Kategori: Recept

Nu har ni säkert ätit massa jordgubbar på midsommar men jag tänkte ge er mitt recept på jordgubbspaj. Det är lätt, går fort & gör gött! :)

Du behöver:

Minst 1liter jordgubbar
2dl havregryn
2dl mjöl
1,5dl socker
Margarin

(Beroende på hur stor formen är får man öka mängden jordgubbar & ingredienserna i degen)

Sätt ugnen på 200 grader & smöra en pajform. Hacka jordgubbarna i fyra delar & strö ut i formen så hela botten är täckt.
Blanda havregryn, mjöl & socker för att sedan hälla på jordgubbarna i ett jämnt lager. Skär margarinet med en osthyvel & täck över allt.
In i ugnen tills degen är gyllenbrun.

Servera med vaniljglass & kanske lite krossad daim.

Ett annat tips är att ni bakar Fantomenkakan, som jag lagt upp recept på tidigare, & trycker i delade jordgubbar i chokladblandningen. MUMS!

Bilden är på något så klassiskt som jordgubbar, glass, chokladsås & marabou.

Det finns massor att göra med jordgubbar så njut nu av sommarens bästa bär!

Antagning

Kategori: Allmänt

Jaaaaa! :D Som säkert många av er vet så har ja kommit in på två utav utbildningarna jag sökte & de andra två är jag reserv på. Jag höll på att tappa andan närka såg att brevev låg i brevlådan men när ja såg vad som stodi dem så skrek ja rätt ut & ringde mamma på en gång såklart haha Det var Dekoratörsutbildning på distans i Leksand & Färg & form i inredning i Vindeln uppe vid Umeå. De va dessa två jag mest ville gå så kag hade nästan hoppats på att bara komma in på en så ja slapp välja :) Men nu har ja bestämt mig & det blir distans i Leksand, så jag kommer bo kvar i Karlstad & jobba samtidigt. Jag ser fram emot hösten & ni kommer få följa mig & mitt jobb här på bloggen :)


Jag är stolt över mig själva att jag tog tag i mina drömmar & försöker att förverkliga dem! Jag hoppas du gör detsamma!

Dagens tips - studentkort

Kategori: Pyssel

Kartong! Ja säger bara kartong! Man kan göra så många fina saker med det & speciellt nu i studenttider. Varför köpa ett kort när man kan göra ett själv?! Snyggare, roligare & framför allt mer personligt!
Man kan vika dem på olika sätt eller bara ha som ett vanligt blad & skriva på baksidan, ja har gjort en av varje som ni ser på bilderna. Jag gjorde även en till liten bok med kartong som omslag, tänkte ha den som gästbok :)

Allt du behöver för att göra korten är att klippa/vika till kartongen i önskad form & sen rita & klistra på vad som passar. Jag har skrivit ut bilder på datorn som jag klistra på, skrev texten med hjälp av en mall & sen klistra på spetstejp som jag hade hemma. Lätt som en plätt!


Sjung om studentens lyckliga dar.... :)

Äntligen sommar!

Kategori: Allmänt

Du ska inte tro det blir sommar ifall inte någon sätter fart. Om sommaren gör lite somrigt för då kommer blommorna snart! 


Sommartider hej hej sommartider!

Sommaren är kort, det mesta regnar bort...



Äntligen är sommaren här! Nu ska här njutas!!

 

 

 
 
 
 
 

 

 

Svensktoppen nästa - över

Kategori: Allmänt

Jag lever, ja har inte försvunnit! :) Det har vart väldigt mycket senaste veckan så bloggen har liksom haft lite semester. Ni som läser bloggen, har mig på facebook & instagram har fått stå ut med allt mitt uppdaterande om Svensktoppen nästa, men nu är det över. I ons var finalen på Sandgrundsudden, fint väder, mkt folk & härligt att få stå på scen igen! Vi var så sjuukt nervösa men allt gick bra & vi hade väldigt roligt!! Tyvärr vann vi inte men vi är otroligt nöjda över att vi kom så långt! Julia sjöng grymt & Ulf har verkligen skrivit en bra låt!! Förhoppningsvis kommer detta tas vidare så det blir uppträden på uteställen här i Karlstad, vore ju superkul!

TACK alla som röstat & stöttat oss!!

 

Bilder tagna av www.rebeccahansson.com