zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Nyheter till köket

Kategori: Inredning

Då har man vart & shoppat lite småsaker till köket :) Bordsunderlägg, kökshanddukar & en grytlapp, allt i marinblått, vitt & lite rött för att passa ihop med mina fina köksstolar (som förhoppningsvis pappa kommer upp med på söndag) 

Ha nu en härlig fredag & helg! Gör något som du tycker är riktigt kul, släpp alla måsten & gör det som faller dig in ist! :)
Stor kram till er alla!







Kavajer säljes

Kategori: Allmänt

Har några kavajer hemma som är för stora för mig & de bara hänger i garderoben till ingen nytta... Tänkte att någon av er ville ge en billig peng för dem så de kommer till användning :) 

Stl 38
100:- styck
De är i fint skick!
Skriv här, fb, mail eller sms om ni är intresserade :)







Detox uppdatering

Kategori: Träning och hälsa

Nu blev det sådär att jag drog ut på inläggen igen & har därför fått önskemål om att uppdatera om detoxen :) 

Allt gick jättebra med maten å så, märkte väl inte så jättestor skillnad på hur ja mådde i början mer än att magen krångla en hel del, kanske beror de på att jag åt så mycket frukt som innehållet fibrer... ingen aning! Nu körde jag bara ca 9 dagar, fram till midsommar men jag tycker nog ändå att jag känt mig piggare, vilket jag verkligen behöver eftersom ja väldigt lätt blir trött! De sista dagarna la ja lite smått in mjölkprodukter & lite kolhydrater för att vänja magen men jag fortsätter att äta så rent jag bara kan, mycket frukt & grönsaker, vegetariskt några gånger i veckan & mycket proteiner för musklerna :) Ska övergå till Muskelmat boken nu så vi får se om det blir skillnad. Här ändrar vi snabbt hur vi äter haha Nää men detoxen var en kul grej & jag kommer göra det igen & behålla vissa saker men eftersom jag tränar behöver ja proteinet & kolhydraterna som minskas under detox. 

Jag rekommenderar folk att testa, du kommer få nya smakupplevelser & bevisa för dig själv att det går att göra så mycket gott som är nyttigt!! 




Köksstolar

Kategori: Inredning

Jag har fått ta över köksstolar som min mormor & morfar inte använder, tillmin glädje. Fina pappa har hjälpt till att måla dem & så här blev de :) Just nu befinner sig stolarna i Källby men ja ska såklart lägga upp bild på dem med köksbord & allt så fort ja får upp dem till Karlstad. 

Jag har vitt & marinblått som bas i köket & tyckte det skulla vara lite snyggt med rn stol i avvikande färg. Va tycker ni? :)



Riv & klistra

Kategori: Inredning

Har ni många mode- & inredningstidningar hemma? Innan ni slänger dem så kanske ni skulle göra er egna tavla? Kolla igenom tidningarna & riv ut det du gillar. Antingen har du en idé innan du börjar annars lär du få det under tiden som du river ut.

Tips på idéer:

En huvudfärg med inslag av accentfärg.

En hel sida som ser lite tom ut - fyll den till ett nytt härligt rum.

Klistra ihop en miljö.

Ni kan rama in dem eller hänga upp dem med klämmor som jag gjort.




Denna bilden hade inte mycket mer än gardinen & stolen när jag börja.


Gråskala med rosa accent.


Ihopplock av det jag gilla till en slags miljö.




"Arbetsvägg"

Kategori: Inredning

Nu när jag ska plugga till hösten tänkte jag försöka få in ett liten arbetsplats i vardagsrummet där jag kan ha ett stort skrivbord & bre ut alla mina saker. Idag började jag spika upp lite tavlor till en tavelvägg som ska vara ovanför skrivbordet & så här ser det ut än så länge. Tavlorna har jag målat & sen köpte jag klämmor på Claes Ohlson som jag kan hänga upp viktiga papper från skolan med istället för att ha dem i en hög. Tror ni detta kan bli bra? 
Har även en expedit bokhylla från ikea vid sidan av som jag tänkte göra om lite, ena kortsidan, som är mot soffan, ska bli målad med griffeltavelfärg. Lite roligare att se det än en vit hyllkant liksom :) 


När du gör en tavelvägg, tänk på att du kan ha sidor som är med "ojämna" satta tavlor men se till att minst två utav dem är raka för att få mer harmoni i det hela.





Helgen

Kategori: Träning och hälsa

Om ni visste vilken rolig helg jag har haft! Utbildning steg 1 med FortGjort träning som är konceptet som vi som inspiratörer ska jobba med på Optimal träning. Vi har fått lära oss deras filosofi, vilket är väldigt inspirerande, och hur man ska tänka & agera som en bra instruktör. Jag ser verkligen fram emot & är glad över att få vara med i detta gäng! 

Gick en snabb sväng på stan under lunchen igår & köpte lite nya träningskläder. Kände att den garderoben behövdes fylla på lite :) Det blev tre byxor/shorts från Nike, en tröja & ett par byxor från Soc & ett par shorts från HM. Älskar att gå runt i tränings- & mjukiskläder, så mycket skönare än vanliga. Så fort ja kommer hem åker allt tight av & mjukiskläderna åker på :) 

Annars på Detox fronten har det gått bra, ätit massa goda sallader, gröt, smoothies & mellanmål. Dock börjar magen krångla nu & jag känner att om ja ska göra detta fram till torsdag & sen börja äta normalt på midsommar kommer min mage kollapsa totalt så jag tänker redan nu börja smyga in mjölkprodukter, kanske kött, för att vänja magen lite så får vi se hur det går. Även om jag inte ätit detta i två veckor så har det vart roligt & testa & många av recepten kommer verkligen att göras igen!! Kanske nästa riktiga detox på två veckor blir under hösten... 

Hoppas alla ni haft en bra helg & ser fram emot midsommar som förhoppningsvis blir full med vänner, jordgubbar, blommor & skratt :)




Rawfoodgröt

Kategori: Recept

Imorse åt jag en jäkligt god gröt som jag bara måste dela med mig av!! Låt er inte skrämmas utan testa detta! :)

Du behöver:

1 mogen banan
1 mjukt päron
0,5dl cashewnötter
0,5dl hasselnötter
1tsk kokosolja
Kanel
Kardemumma

Skala bananen & dela den & päronet, lägg sedan i en matbredare tillsammans med resten av ingredienserna. Mixa ihop till en gröt, servera med havremjölk & strö kokosflingor över.



Sötpotatispaj

Kategori: Recept

Åå herregud vilken god mat vi åt ikväll, sötpotatispaj! Den bör ni testa! Vi hade lite halloumi kvar som vi hade till också :)

Du behöver:

Till degen:
1 sötpotatis
1 rött äpple
2 morötter
3dl saltade cashewnötter
Citronsaft
Salt

Fyllning - guacamole:

2 tomater
4 avokado
2 vitlöksklyftor
Citronsaft
Kajennpeppar
1/2 Rödlök, om man vill
Salt & svartpeppar

Valfria grönsaker & fröer.
Vi hade mangolsallad, rädisor, soltorkade tomater, granatäpplekärnor, hackad dill & solrosfrön.

Du gör:

Sätt ugnen på 175grader (vill du göra äkta rawfood ska det vara 45grader i 7h) Skala & skiva sötpotatis, morötter & äpple & lägg i en matbredare tillsammans med nötterna. mixa ihop & smaka av med citron & salt. Tryck ut smeten i en smörad form & grädda i 45minuter.

Skala & hacka lök & tomat. Gröp ur avokadon & mixa allt detta med vitlök & smaka av med citronsaft, kajennpeppar, salt & svartpeppar. 

Bred ut guacamolen när pajskalet är klart & toppa med önskade grönsaker.


Har du gjort den här guacamolen en gång så kommer du aldrig mer vilja köpa färdig eller en kryddpåsen! TESTA! 








Dag 2 Detox

Kategori: Träning och hälsa

Gud vilken träningsvärk jag har i rumpan idag men jag klagar inte, de är gött & veta att man gjorde ett bra pass igår :) Idag har jag jobbat först på ecco butiken & sen på Footnews för att avsluta en sväng på stan :) Efter det åkte jag hem till Julia & Erik för kvällsmat, resterna av igår, så lyxigt va det, men ni ska veta att det är väääldigt gott!!

Mina bilder på mat är inte sådär fint serverade som man är vad att se på bloggar, nää jag vill äta & få i mig energi & bara snabbt visa er hur vår detox ser ut. Så ni får stå ut med lite slarviga kort :)


Frukost - mitt favoritmål på dagen!! Ljummet citronvatten, stor smoothie av diverse frukt & bär & bovetegröt med kanel, kardemumma, mosad banan & havremjölk.




Lunchen var även den över förväntan - qiinoa- & kikärtssallad.

Mellanmålet tog jag inte kort på men det blev sojyoghurt med den goda muslin & sen lite jordgubbar på det.




Kvällsmaten blev resterna från igår tillsammans med knäckebröd, brieost, "färskosten" och ett fat med melon :)

Dag 1 Detox

Kategori: Träning och hälsa

Första dagen av detox och både igår & idag har bestått av mycket bakande då jag har gjort egen musli, knäckebröd, "färskost" av cashewnötter, mellanmålsmuffins & mintbollar. Och en himla massa mixande av smoothie och avokadosoppa :) 



Knäckebröd med massa goda frön.


Den helt fantastiskt goda muslin!!


Frukosten bestod av en smoothie gjord på massa frukt sedan sojyoghurt med min hemmagjorda musli.
Detta var extremt gött!!


Efter en sväng på gymmet blev det en banan, knäckebröd hem cashewnötsmör gjort på cashewnötter, avokado, citron & dill.



Lunchen skulle bestå av avokado- och valnöttssoppa men jag kunde verkligen inte få i mig den :( Julia tyckte den va god och har nu tagit över mina matlådor men jag kunde verkligen inte få i mig den, tyvärr. Så det fick bli smoothie och knäckebröd till lunch.


Mellanmålet efter vi har ätit upp den :) Äpple- och kanelmuffins med sojyoghurt med bär. Mycket goda muffins och det bästa är att de är nyttiga :)



Halloumisallad med pesto, behöver jag säga något mer? :) Sååå gott!!!


Detox med Raw food

Kategori: Träning och hälsa

Som ni vet fick jag nya kokböcker förra veckan och igår bestämde sig jag & min kära vän Julia för att testa "Raw food med två detoxveckor". Så idag har vi vart och handlat inför veckans mat och vi ska hjälpas åt att laga maten... och äta :) Samtidigt som vi kollar på nya säsongen av Orange is the new black, ganska bra kombo va? :) 

Både jag och Julia äter väldigt nyttigt men tycker att det hade vart väldigt roligt att få testa på detta med detox då vi båda har en del av symptomen som står i boken, har man dessa så är det en bra grej att testa detta för att må bättre! Så nu blir de upp till bevis, kommer vi bli nya människor efter dessa två veckor? Förhoppningsvis :) 
I let you know! 

Tänkte jag ska försöka lägga upp bilder på måltiderna så ni får ett humm om vad vi stoppar i oss :) Förhoppningsvis blir ni inspirerade och med vill testa detta :) 

Detta är boken vi följer. Jag är helt såld på den :) 



Har du några av symptomen kan detox vara värt att testa! 


Exempel på en vanlig dag med måltider.



Min extremt stora fruktskål är fullare än full, ligger även frukt i påsar bredvid. Ser fram emot att få äta allt detta goda! 


Träningsinspiratör

Kategori: Träning och hälsa

För er som jag inte pratar med dagligen så kan jag meddela att jag har fått äran att börja jobba på ett gym här i stan som träningsinspiratör. Vad är det undrar ni? Det är ett annat ord för instruktör fast mer laddat med energi, glädje och såklart inspiration :) Jag är överlycklig och ser fram emot kommande helg då det blir två dagar fulla med utbildning. 

Detta året kommer jag får lite av varje; skoaffären, designutbildning & massa träning, kan det bli bättre? Tror knappast det! :) 

Trevlig helg på er! 





Pridefestival i stan, tummen upp för det! 

Kokböcker

Kategori: Träning och hälsa

Idag fick jag hem mina nya biblar :) Två böcker fulla med inspiration! Jag ser fram emot att göra långa handlingslistor & få testa nya recept :)