zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Mysfrukost med nyttiga pannkakor

Kategori: Recept

Idag åker min vän Julia till Tanzania i 5,5 vecka så då fick det bli en mys-hejdå-frukost :) Ja hade gjort nyttiga pannkakor som jag tänkte att ni skulle få receptet på :) Perfekt som frukost, mellanmål, efter träning eller som kvällsmat... ja de passar när som helt enkelt :) De va väldigt goda faktist, nästan godare än vanliga pannkakor & det känns mycket bättre när man vet att de är nyttiga :) 

Nu hoppas jag att du får en bra tid i Tanzania Julia!! :)


Du behöver:

3 bananer
6 ägg
5-6 msk havregryn
Ca 1 msk vaniljsocker

Tillbehör:

Kesella
Hallon
Apelsin


Blanda alla ingredienserna till pannkakorna i en bunke med elvisp & stek sedan med smör eller olja i en het panna. 1 dl för en pannkaka.
Om du har frysta hallon så låt den tina å blanda sedan med kesella. Hacka upp apelsinerna i bitar & ha på. Smaklig måltid :)








ERNST ljusstake

Kategori: Inredning

I julklapp fick jag denna fina ljusstake, från ERNST, av min pappa. Tycker om den jättemycket och det blir verkligen en helt syn när man tänder ljuset och ser skuggan. 
Nu när snön har fallit & kylan anlänt finns det inget mysigare än att tända massa ljus i hemmet :) Mitt ljuslager kommer inte vara fullt länge till :p









Fynda inredning

Kategori: Inredning

 
går va jag inne på Lagerhause snabbt innan jobbet & vad hittar jag då på rean för bara 30kr? Jo denna fina vas som är så populär nu för tiden i alla slags inredningsbloggar, tidningar & butiker. Jag älskar den redan! 
 
 
 
 
 
 
 

KOPPAR & SKIMMER

Kategori: Allmänt

Jag har beslutat mig för att försöka få igång en försäljning på mina egendesignade och handgjorda ljusstakar och se vart det leder. En av mina drömmar och mål för 2014. 
 
Ljusstakarna är designade och handgjorda helt av mig vilket gör att de blir extra unika, det finns en känsla och tanke bakom varje ljusstake. 
 
Serien: KOPPAR - Ljusstaken är gjord av äkta kopparrör, 22mm. Skapar en lite råare industrikänsla med värme från kopparfärgen. En ovanlig och iögonfallande ljusstake. De passar perfekt för kronljus.
 
Serien: SKIMMER - Ljusstakarna i betong har ljusmanchetter gjorda av väldigt tunn koppartråd som får ett väldigt fint skimmer av ljusskenet och ger en lättare känsla till den tunga betongen.  Även dessa passar för kronljus.
 
Hoppas att just du faller för någon av ljusstakarna och vill att de ska lysa upp ditt hem.
 

Ljusstakarna på bilderna nedan är de jag gjorde i december som blev julklappar. Just dessa formerna på stakarna går att beställa redan nu. För varje ny ljusstake och form lägger jag upp en bild med pris sen är det först till kvarn att få just den som är färdig. Annars är det bara att lägga en beställning så får du en du också. 
 
Maila mig på: [email protected] för beställning. 
 
 
 
 
 
  
Ur serien: KOPPAR
300kr
 
 
 
 
 
Ur serien: KOPPAR
350kr
 
 
 
 
 
Ur serien: SKIMMER
150kr
 
 
 
 
 
Ur serien: SKIMMER
200kr
 
 
 
 

 
 
 
 

Nya tvbänken

Kategori: Allmänt

När vi flyttade till nya lägenheten började jag leta efter en ny tvbänk men hittade ingen som jag riktigt gillade. Jag gav upp ganska snabbt & började sedan i tankarna designa min egna bänk, förklarade för pappa hur jag tänkt & vips så hade han snickrat ihop den precis så som jag önskade. Ett mycket bra team måste jag säga eftersom vi bara hade telefonkontakt under byggandet. Jag valde att ha den vitbetsad för att få den lite råare känslan och lite kontrast mot allt det andra vita. Vad tycks? :)
 
 
Designer: Zarah Bengtsson
Snickare: Ola Bengtsson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Smarrig förrätt

Kategori: Recept

Den här laxcheesecaken åt vi som förrätt på nyårsafton, jag tyckte den va otroligt god! Nu var inte jag med & gjorde den så jag fick googla på recept men det här stämde överrens med den som vi åt :)
 
 
Du behöver: 

300 g kavring
75 g smör

Fyllning:
400 g Philadelphiaost
2 dl créme fraiche
250 g rökt lax i bit
2-3 schalottenlökar
1-2 msk hackad dill
salt och peppar

Garnering:
150 g röd stenbitsrom
citronbitar 
dillvippor

Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Blanda smör och bröd. Tryck ut det i en form med löstagbar kant. Skär laxen i små tärningar. Finhacka löken och dillen. Blanda osten med créme fraichen. Rör i lax, lök och dill. Smaka av med salt och peppar. Bred röran över bottnen och jämna till ytan. Lossa kanten och bred på romen. Garnera med citronbitar och dill.

GOTT NYTT ÅR!

Kategori: Allmänt

Hoppas ni alla hade en bra nyårsafton med fin mat, skumpa & fantastiska vänner & familj! :) Nu är 2013 ett minne blott & det är dax att se fram emot 2014 & allt det har att erbjuda! Beröm dig själv för vad du gjort det senaste året, sätt sedan mål för det nya & kämpa för dem. Den känslan man får av att ha uppnått ett mål/dröm är fantastisk :) 
Jag har två stora mål för det här året! :p 

Tack alla som läser bloggen! Jag vet att det dröjer mellan inläggen men det har vart mycket att göra med både jobb & utbildning det här sista halvåret, jag är så glad över att ni ändå tittar in hit <3