Smarrig förrätt
Kategori: Recept
Den här laxcheesecaken åt vi som förrätt på nyårsafton, jag tyckte den va otroligt god! Nu var inte jag med & gjorde den så jag fick googla på recept men det här stämde överrens med den som vi åt :)
Du behöver:
300 g kavring
75 g smör
Fyllning:
400 g Philadelphiaost
2 dl créme fraiche
250 g rökt lax i bit
2-3 schalottenlökar
1-2 msk hackad dill
salt och peppar
Garnering:
150 g röd stenbitsrom
citronbitar
dillvippor
Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Blanda smör och bröd. Tryck ut det i en form med löstagbar kant. Skär laxen i små tärningar. Finhacka löken och dillen. Blanda osten med créme fraichen. Rör i lax, lök och dill. Smaka av med salt och peppar. Bred röran över bottnen och jämna till ytan. Lossa kanten och bred på romen. Garnera med citronbitar och dill.