zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Tagga!

Kategori: Allmänt

Jaha, då var snart den här helgen över också... Tiden går alldeles för fort! Har ni haft det bra då? Jag har jobbat fre, lör & sön. Igår hängde ja & Julia på balkongen & drack för att sedan gå vidare till uteservering, mycket trevlig kväll!

Imorn får vi reda på om vi klarat mattekursen, nervöst! Jag hoppas verkligen att jag klara nationella provet så jag slipper göra om ngt! Sen på em kommer mammsen hit & vi ska åka till IKEA :) På tis bär det av till Leksand för första gången i mitt liv där jag ska gå på intervju för en utbildning jag sökt, håll tummarna för mig! Sedan blir det till att dansa hela veckan för som ni kanske vet så har Julia kommit till länsfinal i Svensktoppen nästa! :) Så den 5 juni är det dax, jag & Carro ska dansa & Julia ska sjunga bandet GRADER till riksfinal!! Sedan blir det feeeest! Ledig dan efter så det är bara att köra på :)

Hoppas ni alla kommer få en bra vecka!
Lägger upp en bild på mitt nya rosa vinglas i plast, jag älskart! Jag tappar alltid glas nör jag festar så det passar mig perfekt :)

Gorsow - Berlin

Kategori: Allmänt

Då var man hemma efter helgens bravader i Polen & Tyskland. Det har vart en jättebra resa fullt med utbildning, sevärdigheter, dricka, mat, skratt, dans, shoppande... ja ni hör ju, vi hann med en hel del på tre dagar. Vi var på Pedag & BAMA`s fabriker där vi fick se hur de gör sulor & skokräm bland annat. Väldigt intressant, man sätter lite mer värde på sakerna nu när man ser vilket slit som ligger bakom!
På kvällarna var vi på olika restauranger där vi fick trerätters & sista dagen gick vi ut & dansa till halv fem på morgonen, jag dansa i mer än 5h utan att sitta ner, snacka om träningspass :)
I Berlin bodde vi på ett fem stjärnigt hotell med butiker som Gucci, Channel, Armani & Rolex runt om, lyx! Synd att jag inte hade tagit med stora plånboken så jag kunde unna mig en Rolexklocka, det får bli nästa gång... 
Här kommer lite bilder från resan. Jag tog över 300kort så det får bli ett litet utbud :) 
 
 
 
Jag utanför Pedag fabriken i Tyskland
 
 
 
 
Vi trodde vi skulle få avnjuta en god mojjito men i Polen har de visst inte samma måt som i övreiga världen... Dessa var typ bara fyllda med ngn äcklig sprit! Gick inte att dricka :( 
 
 
 
Kolla in denna leksaksaffär! Dyra leksaker eftersom de har två vakter...
 
 
 
En bit av Berlinmuren
 
 
 
Otroligt fin kyrka. Där inne rev jag såklart ner en avspärrning, ops! :) 
 
 
 
Fin skolbuss, sådan hade jag velat åka i när jag var liten...
 
 
 
Bergqvist skor gänget
 
 
 
Zlatan svängde förbi en sväng & servera oss lite käk
 
 
 
Mums!
 
 
 
Vårt hotell
 
 
 
 

Eurovision

Kategori: Allmänt

Då ligger man i soffan & kollar på första semifinalen av Eurovison Song Contest. Som ni vet älskar ju jag det här :) Blir som ett barn när det är melodifestivalen & eurovision! Jag har alltid sagt att när Sverige vinner så ska jag vara i Globen & se finalen, men... när det väl händer är jag inte hemma utan befinner mig i Berlin! För att se det positiva så kan ja ringa & rösta på Robin :) Sen är ju detta i Mamlö & inte i vår huvudstad, borde inte Stockholm vara värd? Det tycker jag men men... Hittills har de gjort ett bra jobb iaf & jag hoppas ni får två fina kvällar med andra semifinalen & final!

Imorgon börjar resan mot Berlin så nu blir det inget bloggande på några dagar men jag får uppdatera er om resan när vi åter är hemma.

HEJJA ROBIN PÅ LÖRDAG!

Vinhängare

Kategori: Pyssel

En vinflaska måste väl ändå vara en av de mest vanliga gå-bort-presenterna?! Vill man pynta till flaskan lite finns det en mångd olika hängen som man kan köpa & måla eller göra själv i önskat material. Jag köpte trähjärtan som jag målade vita, skrev på & hängde i snören så de kan hänga fint runt halsen på vinflaskan. Man kan skriva vin, mousserande, wiskey eller vad som... 
 
Kanske ska ni bort ikväll & använder er av detta tips... :) 
 
 
 
 
 
 
Nu är detta en champangeflaska men jag hade ingen annan flaska hemma att visa på :)

Teaparty

Kategori: Pyssel

Jag dricker bara te, förstår inte hur man kan dricka kaffe som är så beskt :) Min fina vän Rebecca som har fyllt år dricker med te men har börjat dricka kaffe så jag tänkte att en fin liten låda att ha te i kanske får henne till att dricka mindre kaffe... :) Jag tyckte den blev så fin så jag var tvungen att göra en till mig själv också. Sen får min mamma en liten ask att ha smycken i, godis eller något annat roligt. Dessa lådor finns att köpa på Panduro som man sedan får måla & smycka själv. Väldigt roligt att göra & det kommer kännas mycket festligare att bjuda vänner på fika med denna fina telåda än de förpackningarna man köper dem i. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Instruktioner notebook

Kategori: Pyssel

Här har ni instruktioner på hur ni lätt kan fixa er egna personliga dagbok/gästbok eller receptbok, ja vad ni nu vill :) 
 
Du behöver:
 
Papper
Lite tjockare fin kartong
Hålslagare
Sax 
Linjal
Smalare rep eller band
Lim
Band, bilder, pärlor... vad ni vill ha på
 
 
Mät ut hur stor du vill att boken ska vara och klipp ur A4 papper tex. Jag använde mig av storleken på ett halvt A4 ark. Mät ut på kartongen så den är lite större än pappren. Gör hål med hålslagaren på önskat ställe. Trä sedan repet i hålen & knyt på framsidan. Limma på framsidan det som du vill ha. Jag skrev ut en bild & satte "spetstejp" runtom. 
 
Klart!
Snabbt, snyggt & roligt att ha framme.
 
 
p
 
 
 

NATUR-liga tavlor

Kategori: Pyssel

Hej alla!
 
Nu var det ett tag sen jag la upp lite pyssel här så nu är det på tiden att ni får se vad jag gjort det senaste. Det har vart många som fyller år & då har jag passat på att göra paketen, mycket roligare & väldigt uppskattade... hoppas jag :) 
 
Här är några tavlor som jag gjorde, fick idèn från en bok jag låna på biblioteket. Lite papper, pinnar från skogen, färg & band så har man en personlig tavla. Här är det med födelsedatum men man kan ju skriva vad man vill! Se till att ha lite tjockare kartong & limma på så tavlan blir stadig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag i solen

Kategori: Allmänt

Idag åkte äntligen långkjolen på, som jag längtat! Solen sken när vi vakna så vi tog frukosten ut & åt nere vid älven. Första frukosten är något speciellt... man blir så glad & känner att bästa tiden på året är påväg! Min mamma älskar att äta frukost ute så ja hoppas på det när jag åker hem nästa helg :)

Sedan bar det av till biblioteket för att låna lite mer inspiration, för att sedan gå till gymmet & träna bort min rastlöshet :) Ni som känner mig väl vet att ja inte är ett jättestort fan av att inte ha ngt att göra, på gott & ont :) När det var avklarat tog sig jag & Lars ner till älven igen där jag räkna matte. Nu ligger vi i soffan med matkoma efter att ha moffat i oss av en väldigt god tacopaj.

Har även denna helgen pysslat lite, resultatet får ni i slutet av veckan :)

 

Längtar efter havet...

Kategori: Inredning

Idag har ja köpt mig en liten båt till sovrumsfönstret :) Jag längtar efter sommaren, havet & solen!! Vi har ju redan lite havstema med vassen & fiskespöt på väggen så den hade en given plats här :)

Hoppas ni alla får en bra lördag!

 

 
 
 
 
 

 

Vår!

Kategori: Allmänt

Äntligen 1:a maj, nu måste våren komma! Idag har jag & Lars vart på utflykt/picknick till Alsters herrgård. Så härligt att värmen är på gång! 
 
Ihelgen som vart var jag & Julia i Oslo. Det var första gången jag var där, staden kändes som en blandning mellan Göteborg & Köpenhamn. Storstad som kändes liten & mysig. Vi var vid slottet, gick på stan & var på en pub där lokala band spela, en mycket bra helg! Tack Julia :) Här får ni se lite bilder från helgen.
 
I måndags var min andra kompis Julia här, hon som sjunger i bandet Grader som jag hoppas ni röstar på i Svensktoppen nästa, vi sydde en tyllkjol & ett par haremsbyxor som hon ska ha på en dansuppvisning så nu ska jag köpa tyg & sy kjolar & haremsbyxor på rullande band :) Bilder kommer när det är gjort!
 
 
 
 
Glöm inte av att rösta i Svensktoppen nästa!
 
Grader med låten Saknar
 

Sms:a
P4VARM låt4
till
72250
 

Varje sms kostar 3kr & man kan skicka max 10sms/telefon
 
 
 
 
 
 
 
Här står jag vid slottet
 
 
 
Julia vid statyn utanför slottet
På stod det: Folkets kärlek, min belöning
Fint tyckte vi :)
 
 
Deras stadtsteater... som vi förstod det :) 
 
 
 
Arbetsskadad som jag är var jag tvungen att besöka en ECCO butik
 
 
 
Vilket betyder chips på svenska
haha gulligt!
 
 
 
Denna väskan skrek om att få följa med mig hem!