zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Onsdagskväll

Kategori: Allmänt

Ikväll har Mathilda & Adam vart här på middag & pokerkväll. Lars lagade burritos & de andra hade med en god efterrätt som var i upplagda i världens sötaste skålar! Har velat ha små formar/skålar länge så nu blev jag ju bara mer sugen av att se & äta ur dessa :) Ska ta en dag i veckan & kolla på ljusstake, mjölktillbringare & kanske några fina små skålar :)

Sedan skulle jag vilja tacka mina snälla grannar som kom upp med min glossy box som någon öppnat & ställt i trappuppgången! En grej saknades tyvärr men jag är väldigt glad över att de andra fanns kvar & att grannarna var så snälla att de gick & lämna den till mig, tack!

Nu blir det sova så jag orkar upp att jobba, träna axlar & plugga matte som står på morgondagens schema :)

Träningspepp

Kategori: Allmänt

God morgon allihopa :) Hoppas ni haft en bra start på veckan. Jag har haft fullt upp, det har vart matteplugg, jobb, träning, handling, kolla på lägenhet & veckan fortsätter att vara lika späckad. Men jag gillart! Jag tycker om att ha mycket att göra :)
I förrgår var jag & träna Tabata med Mathilda & j*vlar vilken träningsvärk jag fick! Detta var i måndags, värken sitter i & snart ska jag iväg & träna rygg & triceps (eller va de biceps) med Mathilda & hennes pojkvän Adam. Det är riktigt gött att träna med dem, dels är de såklart väldigt snälla & roliga men också vääldigt starka då de båda jobbar som brandmän & har koll på de här med styrketräning. Mitt nyårslöfte är att kunna göra 3st chins... änsålänge gör jag 4st när Mathilda håller i & hjälper mig haha Det är bara att kämpa på, de är ju ändå bara februari :p

Träna lungt allihop! :)

Partyhelg!

Kategori: Allmänt

Herregud vilken helg! De har vart fest både fredag & lördag så därför inte mycket över till pysslande. Däremot har jag fått träffa en hel del vänner som jag inte har träffat på länge. I fredags fira vi Carro som fyllde år förra veckan & igår hade vi reunion för oss som bodde i samma korridor när vi plugga på Karlstads universitet. Helt sjukt att vi redan kännt varann i ca 3 år!! Hur fort går inte tiden eller?! Jag vill bara tacka alla underbara människor som jag vart med under helgen, ni är bäst :)

Project runway

Kategori: Sömnad

Är det någon mer än jag som älskar project runway? Det är ju helt fantastiskt, man blir ju så inspirerad! Jag önskar att jag var lika duktiga som deltagarna och att Mood var mitt vardagsrum :) Jag kollade på det i måndags vilket resulterade i att jag legat hela kvällarna, när jag ska försöka somna, tänker på vad som ska bli mina nästa sömnadsproject. Jag har tyg hemma som är tänkt att jag ska sy en blus av men mönstret är kanske lite svårt för mig så jag har inte tagit tag i det riktigt än. Skulle vilja åka till mormor så hon kan hjälpa mig, hon kan sy hon! Sen kom jag att tänka på att jag skulle behöva ett pennfack nu när jag börjat läsa matte men alla är så dyra så jag kom på att jag kan sy ett själv. Inte så svårt men ett bra sätt att komma in i syandet när jag inte sytt på länge. Tänkte att kuvertväskan jag sydde förra året kan få inspirera mitt lilla pennfack. Va tror ni? :)

Dagens tips

Kategori: Pyssel

Tänkte ge er ett litet tips så här på måndag kväll :) Ni vet att jag köpte en griffeltavla nyss & jag hade ingenstans att sätta/lägga kritorna som jag vill ha ståendes under tavlan... Ni kanske också har pennor eller något annat som ni inte vet vart ni ska göra av. Då kom jag på idén med att ta en liten majsburk, ta bort pappret runt om, tvätta den & klart! Jag gillar det här silvriga plåtiga matrialet. Blir så robust mot allt de vita romantiska... Man kan ju ha vanliga pennor i dem eller har man större burkar så kan man ha köksredskap i dem i köket. Eller varför inte ha dem som krukor? På bilden är det dock köpta krukor från ikea (& plastblommor, mamma blir inte glad när hon ser dem. Hon hatar dem men hur lätt är det att hålla blommor levande inne på en toalett utan fönster?) Sen tycker ju jag egentligen att det är mycket roligare att göra det själv än köpa! Hoppas detta kan inspirera er till att "burka upp" där hemma i stugorna :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_50fd7350e087c35d14a79440.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_50fd73579606ee2e4b2f1110.jpg" class="image">

Tack!

Kategori: Allmänt

Denna veckan har det inte blivit så mycket bloggande tyvärr. Jag jobbar ca 70% samtidigt som jag läser en mattekurs & ska hinna träna & träffa vänner emellan så det blir inte så mycket tid över... Denna helg har jag tillbringat med några av de bästa tjejerna som finns, Rebecca, Carro, Isabell & Julia. Jag är så glad över att jag har er!

Det här med mitt pysslande måste jag ta tag i nu, har vart lite på latsidan där sen i julas när alla julklappar skulle göras. Jag har en massa idéer så jag får skaffa mig lite egentid & skapa lite. För ett tag sedan gjorde jag två halsband som jag använder väldigt mycket som jag tänkte visa er. Det är vanligt sidenband & genomskinliga pärlor. Pärlorna har jag använt till både halsband, armband & att ha i ljusstakar & vasar. Ringarna har jag gjort av knappar & ståltråd.

Hoppas att solen skiner imorgon & att fantasin flödar så jag kan skapa något nytt! God natt på er! :)

Tjejkväll

Kategori: Allmänt

Middag & vin med mina änglar <3

Instruktioner snöglob

Kategori: Pyssel

Imorse när jag vaknade låg det ett vitt snötäcke på taken utanför fönstren, mysigt! Ja gillar snö sålänge det inte är sånt där tråkigt snöblask! Det har snöat hela dagen här vilket fick mig att redan sakna julen & att jag får vänta på den ett helt år. Som jag sagt tidigare gjorde jag en hel del av julklapparna själv i julas istället för att köpa. Det var mycket roligare att ge bort och de som fick klapparna uppskattade mitt jobb väldigt mycket! En av grejerna var snöglobar, jag fick idén av ett julprogram jag såg på tv.
Man behöver ju inte nödvändigtvis ha tomtar i globerna, varför inte ngt djur, smurfdockor eller liknande så kan man ha dem framme hela året. Den ena som jag behöll, den med änglar, har jag framme nu tex. Hoppas att ni tycker de är lika mysiga som jag tycker :)

Du behöver:

En tom & ren burk
Vattentåligt lim
Glycerol
Vattentåliga figurer
Glitter/konstsnö

Koka upp vatten & låt det svalna. Låt de ta den tid det tar.
Limma fast figurerna på baksidan av locket. Kan vara bra att prova ut innan så burken kan skruvas på så inte figurerna tar för stor plats. Låt torka!
Häll upp vattnet i burken nästan ända upp. Häll i glycerol. Jag mätte inte riktigt men det behövs en hel del! Häll sedan i glittret eller konstsnön. Rör försiktigt om!
Limma både på burkens insida längs kanten & även på burken, skruva på locket ordentligt! Vänd upp & ner några gånger försiktigt. Låt nu torka.

Instruktioner pärlhörlurar

Kategori: Pyssel

Söndag redan, jag vill att helgen ska vara längre! Har idag vart på möte med alla simlärare & ska snart iväg & träna. Ska bli riktigt gött eftersom jag vart så förkyld länge har jag inte vågat träna men nu spritter det i hela kroppen!

Jag kan tänka mig att de flesta av er njuter av sista helgdagen & att inte behöva göra något speciellt... Sen finns det ju vi som är rastlösa & vad passar då bättre än att pyssla lite?! Det här tipset har nog några sett förut men jag tänkte visa er ändå. Vi använder oss mycket av våra telefonen så varför inte piffa till hörlurarna eller laddaren? Här är bilder på båda alternativen som jag gjort.

Du behöver:

Stor sax/nagelsax
Pärlor, sådana som är till pärlplattor
Laddare/hörlurar

Välj ut vilka färger & mönster du vill ha. Ta saxen & klipp en hack igenom pärlan, trä sedan över sladden. Fortsätt så med alla pärlorna.

Tips:

Det här tar lång tid & det kan behövas delas upp på flera gånger eftersom man får ont både i nacke & fingrar men snyggt blir det!

Helgmys

Kategori: Allmänt

Puh, nu får jag äntligen sitta ner! Idag har jag jobbat, vart på second hand & IKEA med Julia :)

Det börjar med när vi kommer till bilen. Bildörren har såklart fryst fast i kylan så vi står & försöker värma nyckeln samt nyckelhål, vi såg ut som vi skulle sno bilen. Kalla om våra händer kom vi tillslut in i bilen (bör sägas att varje gång vi skulle in & ut ur bilen var Julia tvungen att klättra över till förarsätet för hennes dörr inte gick att öppna) Vi gick ur bilen fyra gånger, alltså åtta gånger klättrande för Julia, tur vi går på bodybalance & yoga som Julia så stolt sa haha

Sen kom jag hem & skulle laga tomatsoppa... Vad händer då? Jo, jag skulle mixa soppan, locket åker av & vårt kök förvandlas väldigt snabbt från vitt till rött & mina ljusa byxor blev kamoflerade...

På IKEA köpte jag en toasitts & den passa såklart inte (& var för övrigt det fulaste jag sett när vi packat upp den) Kommer irritera mig varje gång jag kollar på den!

Snart kommer Julia hit på mys & jag kan väl räkna med att brieosten sprängs i ugnen eller ngt... men jag ska försöka se ljuset i mörkret!
Får hjälp av ljusen i kandelabern som jag fått av pappa & hans sambo. :)

Personlig kudde

Kategori: Inredning

Sitter & väntar på att jag ska börja jobba & tänkte att jag kan visa er den fina kudden som jag & Lars fick i förlovningspresent av min mamma & hennes man Tobbe. Jag älskar den, tycker den är så fin! Roligt att den är personlig, ingen annan som har en exakt likadan :)

 

 
Bild över sängen:

Tavlan ovanför sängen är köpt från ett skolmuseum, så den har hängt i ngn skola här i Värmland. 

Tavlorna på sängramen har min morbror målat som är en fantastisk arkitekt & konstnär! 

Sängramen var från början träfärgad, vilket jag är lite allergisk mot i viss del, så därför målade jag om den. Tänk vad lite färg kan göra! :)

Instruktioner "Whiteboardtavla"

Kategori: Pyssel

I förra inlägget visade jag min nya grifeltavla men jag tänkte visa hur man kan göra sin egen whiteboardtavla, snyggt, enkelt & personligt!
 
- Tyvärr har jag ingen bild på när jag skrivit på tavlorna. Dessa gav jag bort i julklapp så nästa gång jag gör en sådan här eller jag hälsar på någon av dem som fick dem ska jag ta kort när det är skrivit på dem så ni får se hur det ser ut :) Tabbe av mig, haha!
 
Du behöver:
 
  • Ram med glas
  • Whiteboardpenna
  • Papper, foto eller tyg
Ta bort glaset från ramen, rengör gärna glaset så det blir rent & fint från damm. Ta pappret, fotot eller vad du nu önskar, lägg upp & ner & lägg sedan baksidan av ramen över. Rita av svagt med en blyertspenna. Klipp sedan efter linjerna. Lägg in glaset i ramen sedan pappret & sist baksidan. Nu ser det ut som en vanlig fin tavla men det smarta är nu att du med whiteboardpennan kan skriva på tavlan & sedan sudda bort med papper & lite vatten.
 
 
TIPS!
 
Det måste vara en whiteboardpenna för att du ska kunna sudda bort det du skrivit.
Tar du ett papper med mönster se då till att mäta ut så mönstret kommer rakt i ramen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Senaste inköpen

Kategori: Inredning

Tänkte visa er mina senaste inköp till lägenheten :)

 

 

 
 
När man ska gäster & bjuda på vin är det kanske inte alltid så roligt att slänga fram en vinbox som inte ser så rolig ut eller passar in i duknigen... Därför har jag hittat en liten dunk man kan sätta in vinpåsen i & det ser snyggt ut. Jag har kollat på den här väldigt länge så nu tyckte jag det var dax att den blev min! 
 
 
 
 
 

Sedan köpte jag även en hederlig gammal grifeltavla. Har tänkt att man kan skriva lite fina ordspråk på den bla. På den här bilden är det min sambo Lars som vart konstnär...

Instruktioner på ljuslykta

Kategori: Pyssel

Här kommer beskrivning på lyktorna här nedanför.

Du behöver:

•Glas, i önskad storlek, finns på Lagerhaus
•Lim, transparent
•Band, rep, spets
•Pärlor, glitter
•Hängen, dekor, finns bla på Panduro
•Glest "papper", vet inte riktigt vad det
heter... Finns på Panduro & det är det
jag limat runtom glaset.

Limma först på det glesa pappret, spets, tyg, silkespapper eller vad man nu önskar. Man kan ha runt hela glaset eller bara på vissa delar. Låt torka.

Nu ska dekorationen på. Testa gärna först & håll sakerna på glaset för att se hur det ser ut. Mät ut banden, finns i bla fyrpack så du får mer att välja mellan, så bägge ändarna möts. Vill man så kan man ta längre band & göra en rosett eller fin knut. Sätter du på flera band så se till att ändarna fästs på samma sida av glaset så det bildar baksidan.

Du kan hänga i olika hängen i banden. Limma på pärlor eller glitter. Variationen är oändlig så testa dig fram för olika känslor eller teman för olika årstider.

•OBS!
Tänk på att ha underlägg på bordet för limmet & räkna med att bli lite kladdig då man måste trycka på limmet en stund för att allt ska sitta fastna.

Ljus upp vinterns mörker :)

Ljus

Kategori: Pyssel

Min kära sambo tyckte jag skulle lägga ut bilder på ljusstakarna som jag gjort & gett bort i julklapp :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_50ec68a0ddf2b30b2c348ba6.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_50ec68a9ddf2b30b651f9338.jpg" class="image">

Välkommen!

Kategori: Allmänt

Äntligen! Som jag har längtat efter att få ha ett ställe där jag kan visa upp vad jag pysslar med på fritiden, inspireras av i vardagen. Hoppas du kommer gilla det! :)
 
 
Det här är några tavlor som jag ritade i höstas & sitter nu i vårt sovrum. Fyra sätt till att FÅNGA DAGEN :)

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.