zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

RÖSTA!

Kategori: Allmänt

OBS! Måste vara mellanslag innan ni skriver låt4 :)

BÖRJA RÖSTA!

Kategori: Allmänt

Nu är det äntligen fredag & röstningen till Svensktoppen nästa startar kl:17.00 ikväll. Det är sms som gäller & ni skriver P4VARMlåt4   till   722 50.      Varje vecka åker bidraget med minst röster ut, Julia & Ulf vill såklart vara kvar till finalen så i 4 veckor räknar dem med er hjälp! De vill sjunga/spela & vi vill dansa på Sandgrundsudden! :)
 
RÖSTA PÅ LÅTEN SAKNAR MED BANDET GRADER!
 
 
 

Pistaschtryfflar

Kategori: Recept

Ingredienser:

300g mörk choklad, 70%
1,5dl vispgrädde
2dl pistaschnötter
Socker

Hacka nötterna grovt. Värm grädden på medelvärme, häll i den hackade chokladen & låt den smälta. Häll i nötterna, rör om & låt stå i kylen eller frysen tills det är lagom hårt för att kunna rullas till bollar. Rulla dem i socker, njut :) Låt dem stå i kylen.

Tips! Jag tror detta kan vara gott om häkften av chokladen är med mintsmak. Man kan även byta ut eller blanda med andra nötter som jordnötter eller cashewnötter.

Gör byxor till shorts

Kategori: Sömnad

Här om dagen satt jag & kolla in en del bloggar & suget efter att sy smög sig på :) Det var bara att ta fram symaskin, sax & gamla byxor & börja skapa. Hade två par byxor i garderoben som jag inte använder så de fick sig en förvandling. 
 
Ett par gråa med hög midja, de som alla har från Vero Moda/Vila, klippte jag av benen på, sydde en zick zack söm längst ner & sedan vek jag upp dem till önskad längd. Lätt som en plätt!! 
 
Jeansen gjorde jag samma sak med fast de åkte även på lite slipning med sandpapper för att få den lite slitna looken. 
 
T-shirten jag har på mig är gjord enligt det gamla goda tricket: ta en stor t-shirt, klipp av ärmarna & sömmen kring halsen. Klart! 
 
Ni får ursäkta min bleka kropp på bilderna haha Därav inga närbilder på jeans shortsen... :)  Jag ska börja besöka solarium redan imorgon :p
 
 
 
FÖRE!
 
 
 
 
EFTER!
 

Sy/gör om dina toppar

Kategori: Sömnad

Har ni haft en bra söndag? Jag har vart på simskolan, terminsavslutning idag. De är så duktiga barnen :) Saknar verkligen att själv få simma, får börja ta mig ner till badhuset lite oftare! 
 
Så här innan löning när man inte har så mycket pengar men är sjukt sugen på att köpa nya vårklader så tänkte jag slå ett slag för att sy sina egna kläder eller göra om dem man har.
I höstas gjorde jag om en jeansskjorta som jag inte var så förtjust i & jag har använt den mer efter det. Jag klippte bort baksidan & ersatte den med ett spetstyg istället. Skjortan blev mycket sötare & mer intressant, tycker jag iaf :) Nu när jag sitter här funderar jag... ska man klippa av ärmarna & ha den som väst...? Vad tycker ni? 
 
Den grönvita blusen har min mormor sytt till mig då jag visade henne en slags tunika som jag sydde förra året. Mormor har jobbat som sömerska & kan det där med att sy :) 
 
(På bilden med skjortan -  jag har inget brottarlinne under så konturerna av linnet syns. Jag brukar ha ett helt linne så hela baksidan är vit eller inget alls... Tycker det blir finare då!)
 

Så har ni några kläder där hemma som ni inte använder, tänk efter vad ni kan förändra, så har ni fått ett nytt plagg. Vill man inte sy om dem kan man använda tyget till något annat, kanske sy en kudde eller använda till paketinslagning, fantasin sätter gränserna vet ni ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Recept LCHF bröd

Kategori: Recept

Nu har jag äntlign bakat brödet som jag lovade er receptet på :) Bättre sent än aldrig!
Det här är ett LCHF bröd som jag blev bjuden på & jag blev helt förälskad! Jag följer inte någon diet för jag tror inte att det är bra i längden att utesluta vissa råvaror, som vår kropp behöver men... jag äter inte vanligtvis bröd då min mage blir helt uppsväld & sen jag slutade med det mår magen mycket bättre! Så det här brödet passar perfekt då det utan mjöl utan bara massa nyttiga fröer & proteiner. Hoppas ni kommer gilla det lika mycket som jag gör!
 
 
Ingredienser
 

8 ägg
2dl kesella eller créme fraische
3msk oliv- eller rapsolja
2msk bakpulver
1tsk salt
100g linfrö
120g havrekli
100g sesamfrön
100g solrosfrön
Om man vill - hackade soltorkade tomater
 
 
Sätt ugnen på 180 grader & ställ gallret i nedre delen av ugnen. 
Vispa äggen lätt, blanda i oljan & kesellan. 
Tillsätt alla de andra ingredienserna och rör om. Konsistensen ska vara ungefär som gröt. 
Häll upp i en runt sockerkaksform & in i ugnen i ca 55min. 
Kan frysas.
 
Tips!
Jag väger aldrig de torra ingredienserna utan häller bara i tills jag tycker konsistensen ser bra ut. Man kan byta ut eller lägga till andra ingredienser om det är något man inte har hemma eller gillar. Jag har bland annat haft i psylliumfrön & havrekross.
 
 

 
 

Inspirerande flaggtavlor

Kategori: Målningar

Förra året hade jag en period då jag målade väldigt många tavlor, den med flera olika tavor i en har jag redan visat er här. Här kommer två tavlor jag målade till mina fina bröder De har i sina rum inspirerats av den amerikanska & engelska flaggan så det fick bli mitt motiv på tavlorna.
 
Den tavlan med Englands flagga har jag målat med acrylfärg och sedan limmat fast ett rep runt som en ram.  
 
Tavlan som inspirerats av den amerikanska flaggan fick delas upp på två tavlor. Den ena med en stjärna som jag klippt ut i spetstyg & limmat på. Ramen på denna fick bli tygbitar i skinnimitation som jag limma fast runt om. 
 
 
Vilken land inspirerar er?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Instruktioner gardiner

Kategori: Sömnad

Hej alla, minilördag idag :) Eftersom jag har en hel del att göra & inte riktigt hinner med att pyssla så tänkte jag visa lite annat som jag gjorde förra året :) 
 
När vi flyttade in till vår nuvarande lägenhet så ville jag ha gardiner i sovrummet men jag hittade ingen jag ville ha så jag fick sy mig ett par egna. Även gardinstängerna fixade jag själv :) När det sedan blev jul sydde jag en gardin med samma mönster fast ett lite mer juligt tyg. Hittade dock inga bilder på den så ni får vänta ett år på att se den :) 
 
Gardinstängerna är sådana där runda trästavar som sitter på sopborstar, dessa går att köpa lösa, som jag sedan målade i samma ljusgrå färg som vår sänggavel. De sitter uppe med en krok på varje sida. Har du redan gardinstänger men vill sy denna gardin är det bra att ha en trästav som vikt & stadga längst ner på gardinen. 
 
 
Instruktioner - gardin
 

Du behöver:
 
Tyg
Symaskin
Sax
Rep/band
Måttband
Nålar
 
 
Mät först ut hur brett & högt ditt fönster är, mät ut på ditt tyg men lägg även till ca 2cm sömsmån på längs sidorna, längst upp & ner lägger du till ca 10cm. Klipp sedan ut tyget. Börja sedan med att zick zacka varje sida så inte tyget trådar upp sig. Vik sedan in de två längdsidorna dubbelt, ca 2cm, & sy med raksöm, detta för att kanterna ska se fina ut & man slipper se det vi zick zacka. Ovan- & undersidan viker du ca 5cm ner & viker in kanten så inte zick zack sömmen syns. Nåla & sy med raksöm. Detta är "fickorna" som gardinstängerna ska in i. Häng upp gardinerna & sätt in trästaven längst ner.På mina gardiner har jag två rep som håller den uppe men man kan lika gärna ha ett fint band. Mät ut dessa så de blir lagom långa. Jag rekomenderar att ha två stycken så gardinen hänger rakt. Nu är det bara att rulla upp gardinen & knyta fast den, klart :) 
På kvällen är det bara att knyta upp repen/banden & rulla ner gardinen så blir det mörkt & du kan sova gott. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag igen...

Kategori: Allmänt

Har ni haft en bra helg? :) Jag åkte hem i lördags efter jobbet för att träffa mina vänner Guianitza, Maira & Carro. Vi har hängt ihop i många år men efter studenten drog vi åt olika håll & denna kväll sågs vi igen för att besöka vår gamla gymnasieutbildning, estet i Skara, & se på treornas slutproduktion :) Så roligt att komma tillbaka & träffa några av lärarna!! En lyckad kväll!

På sön var det slappdag med familjen, mys! Sedan bar det av till Karlstad igen & verkligheten. Denna helg blir det jobb, träning, simskola & plugg för matteprov som gäller... som vanligt hehe

Som jag sagt håller jag på att pysslar hemma men det ska bli presenter så ni får hålla ut lite tills ja visar dem :) Jag kommer nog baka ett av mina favoritbröd i veckan & tänkte dela med mig av receptet, så håll koll :p

Svensktoppen nästa!

Kategori: Allmänt

Tjooohoooo!! Idag blev det officiellt vilka 10 bidrag som gått vidare i musiktävlingen Svensktoppen nästa. Ett av de banden är Grader som består av Julia Grunnan & Ulf Puhls, som skrivit text & musik, med låten Saknar. Låten är väldigt bra & vill ni lyssna på den så har de en egen sida på facebook som heter just, Grader, såklart :) Ulf & Julia är sjukt duktiga!
När låten spelas på scen är det tänkt att jag & vår kompis Carolina ska vara dansare, tror ni jag är glad?! :)

Tävlingen börjar den 26 april, varje vecka måste ni hjälpa till att smsrösta på oss så vi går vidare, den med minst röster åker ut varje vecka. När det är 6 bidrag kvar blir det final på Sandgrundsudden här i Karlstad & den/de som då går vidare får åka till Liseberg i Göteborg där den stora finalen med bidrag från hela landet kommer uppträda. Å nu, håll i er... :) Vinnaren där får vara med i Melodifestivalen!
Ni som känner mig vet att melodifestivalen & jul är typ det bästa jag vet haha

Så vi ber er att hålla tummarna för oss men framför allt få alla ni känner att rösta! :) Mer info kommer!

Foto: www.rebeccahansson.com

På bilden är det Ulf Puhls & Julia Grunnan - Grader

Väntan & inspiration

Kategori: Allmänt

Åååh nu är jag nervös... Skickade in mina ansökningar till tre olika skolor igår, två med inriktning inredningsarkitekt & den tredje dekoratör. Nu är det bara att vänta & se om jag blir kallad till intervju :) Jag har även sökt några kurser på Komvux, som jag läser på nu, ifall jag inte kommer in på de andra skolorna. Då kommer jag fortsätta jobba & läsa vid sidan av, det har ju funkat bra denna terminen så det borde gå en till isf :)

Idag var jag på biblioteket för att låna lite böcker, jag höll på att inte komma därifrån! Herregud va mkt böcker de finns om inredning, slott, pyssel, antikviteter osv. Jag var tvungen att sätta mig ner för att läsa lite om alla slott & herrgårdar som finns här i Sverige :) Jag lånade med mig en deckare, en bok med 1001 byggnader man måste se innan man dör & två böcker om pyssel :) Måste få in lite matteplugg där emellan också!!

Låt inspirationen flöda!

Helg & högskoleprov

Kategori: Allmänt

Då var också denna hel snart över, tiden går för fort! Hoppas ni har haft det bra iaf :)
I fredags efter jobbet åkte jag till Julia på lyxmiddag med blodpudding & tecknad film för att sova över hos henne, mys :) Dagen efter var det dax att göra mitt första högskoleprov. Det var faktiskt roligt & gick fort, jag kommer göra de igen :) Poängen får man om fyra veckor men jag har kunnat se hur många rätt ja hade & jag får vara nöjd.. nästa gång ska ja läsa på innan så det går ännu bättre :) Idag söndag har det stått städning, träning & göra egna kåldolmar på schemat, de blev jättegoda! Höjdpunkten är nog att Julia va här & vi boka biljetter till Oslo om tre veckor, ska bli så kul! Första gången ja åker dit :)

Och jag håller på med massa pyssel här hemma men kan inte säga vad då det är födelsedagspresenter :) Jag får visa er efter de fyllt år!

Nu tar vi nya tag för veckan som kommer! Nya utmaningar :)

Glossy box :)

Kategori: Allmänt

Jaha, då fick man sin sista Glossy box :( Fick det i julklapp men funderar starkt på att förlänga prenumerationen. Det är ju som att ha julafton en gång i månaden, vem vill inte ha det? :)

Denna gången fick jag tandblekning som är hygienisk, ansiktstvål från Body Shop, en fantastiskt fin brun ögonskugga, stärkande nagellack & ett rött läppstift (älskar den röda färgen!) Sen var det även med några erbjudande på Body shop :)

Silverputs

Kategori: Pyssel

Onsdag/minilördag :) Idag har jag vart på stan & fikatmed min bästa Rebecca! Vi drack chai latte för första gången :) Ja ni andra har säkert testat de flera gånger men vi va lite efter på den punkten haha Det var lika välbehövligt som vanligt att få prata av sig lite
Nu till dagens tips :) I påsk när jag var hemma fick jag med mig lite silver saker som mamma & pappa har haft & nu ska göra plats i mitt hem. Dessa behövde ju såklart putsas upp & Rebecca tipsa mig om husmorstips, sjuuuukt bra & mycket mer miljövänligt än vanligt silverputs!

Silverputs:

• Salt
• Folie
• Plastbunke
• Kokande vatten

Klä in plastbunken med folie. Lägg i silvret & häll på saltet, ca 2msk, beroende på hur stort silvret är... Häll över det kokande vattnet så det täcker hela föremålet. Vänta några sekunder & du ser skillnaden snabbt! Sakerna kommer glimma :p

 

 

 

 

 

 

Annandagpåsk

Kategori: Allmänt

Sista dagen hemma i Skaraborg, snart bär det av till Karlstad & verkligheten :) Idag tog jag med mamma & Tobbes hund, Wille, ut på en springtur & lite styrka ute i fina vädret, väldigt skönt! Sen var jag, mamma & Tobbe duktiga & byte däck & tvätta bilarna. Det behövdes kan ja säga, känns så bra nu när bilen är ren & fin :)

Efter det bjöd fina pappa mig & bröderna på lunch uppe på Kinnekullegården, så gott! Blir helt nostalgisk när jag åker runt på Kinnekulle, allt är så fint & man har så många minnen därifrån. De där berget gör intryck på en :) Nu sitter jag i solen & lyssnar på bröderna & pappa som gapar när de ser på fotboll haha

Jag har haft en väldigt bra helg här hemma, vilket jag hoppas ni med har haft :) Nu siktar vi in oss på veckan som kommer, vattenpolo, högskoleprov, plugga matte, jobba & träna. Förhoppningsvis kunna få träffa min Rebecca en sväng med :)