zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Julkrans

Kategori: Pyssel

Ja nu börjar verkligen julen närma sig, redan första advent till helgen. Jag har redan druckit massa glögg & haft julbord :) 

Nu när advent ligger runt knuten & ni förmodligen kommer gå på stan på skyltsöndagen & köpa julklappar behöver ni kanske lite julfika & bjuder hem lite vänner... då vill ni såklart att de möts av julkänsla redan vid dörren. Passa då på att köpa, eller som jag gjort, göra en julkrans att hänga välkomnande på dörren. 

Jag gick ut i det sköna vädret för att plocka pinnar & tallris, sen var det bara att köra igång.

Du behöver:

Pinnar
Granris
Tunn ståltråd
Pynt

Du går tillväga:

Lägg alla pinnar i en lång rad, se till att det blir lika tjockt hela vägen. Bind sedan tråden runt så pinnarna sitter fast, böj dem sedan försiktigt & snöra ihop med ståltråden.




Nu stoppar du granris mellan ståltråden & pinnarna. Jag snurrande fast med ståltråd för att sedan ta det sista granriset & stoppa emellan så man slipper se ståltråden så väl. 




Nu är det bara att sätta igång att pynta kransen hej vilt. Jag tog ett rep som den ska hänga i. Skylten är lite tjockare kartong som jag stämplat texten på. Längst ner satte jag fast en nyckel med torkade rosor runt.



Jag gjorde även en "Ej reklam" skylt som passar till. Även den i samma kartong som på kransen.











Uppgift: starta egen butik

Kategori: Allmänt

Nu är det bara en gång kvar att åka upp till Leksand, sen är jag utbildad dekoratör. Tiden har gått så jäkla fort! Vart tog detta halvår vägen? 

Denna veckan när vi var uppe fick vi i uppgift att "starta" en egen butik. Vi skulle bestämma allt från affärsidé, målgrupp, butikskoncept, musik, läge, sortiment & pris. Sedan skulle vi skylta en vägg & ett bord som skulle kunna vara i vår butik, rita en ritning över butiken & göra en  moodboard. 

Så sjukt roligt! Jag har tänkt på den här idéen att starta eget så det var kul att få sätta mina tankar i rullning & se hur det skulle kunna vara. :) Jag har en liten plan framåt om hur jag kan starta detta men det får ni reda på lite längre fram... den som väntar på något gott :) 







Julklappsplaner

Kategori: Allmänt

Ni som läste min blogg förra julen vet att jag gjorde de flesta av paketen själv istället för att köpa färdiga. I år tänkte jag försöka på samma sak. Det är så mycket roligare att ge bort något som man själv gjort & lagt ner tid på, sen brukar personerna som får dem bli lite extra glada också :) Just nu går jag runt & planerar vad som ska pysslas ihop inför denna jul. Två saker är redan bestämda & det riktigt kliar i hela kroppen efter att få komma igång! :) Sedan har jag ett antal idéer som jag ska spåna vidare på så får vi se vart det slutar. Det som är lite synd är att jag inte kan visa er här på bloggen vad jag håller på med eftersom en del av de som ska få sakerna läser bloggen hehe Men ni får hålla ut till efter jul så får ni använda tipsen till födelsedagspresenter eller när ni är bjudna hem tiill någon :) 




Måla om en pall

Kategori: Målningar

När vi flyttade in här i nya lägenheten köpte jag en trä färgad pall på IKEA som jag tänkte måla om i samma ljusgrå färg som vår sängstomme har. (Sängen målade jag om när vi flyttade till vår förra lägenhet)
Det är så roligt att måla om saker för det blir så stor skillnad! 
 
 
 
Innan
(Ursäkta bildkvaliten)
 
 
 
 
 
 
 
 
TAADAAA!
Nymålad och fin!
 
 
 
 
 

Dörrskylt

Kategori: Pyssel

Idag har jag haft en hel dag för mig själv då Lars är i Norrköping med sitt jobb. På förmiddagen spelade jag badminton med några kompisar, sjukt kul! Jag gick i det när jag var yngre men har inte spelat på flera år men det här lär jag göra mer ofta nu! Vi körde två matcher med sett av tre, och jag var med i vinnarlaget båda matcherna :) 
 
Nu i eftermiddag har jag vart hemma och pysslat lite. Slängde ihop en välkomstskylt och en Ej reklam skylt i samma stil, väldigt lätt gjort! Lite papper, pinnar, spets och färg så blev ytterdörren genast mer inbjudande :) Tänkte göra en lite mer julig skylt till december också men det får bli lite längre fram. 
 
Här kommer bilder på dem. Den kanske blev lite väl stor men men... :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skyltning på vägg & bord

Kategori: Allmänt

Ja då har man vart i Leksand ännu en gång, bara två gånger kvar sen är det slut. Tiden går fort & det kommer bli tomt nästa termin :/ 

Denna gången fick vi lära oss att styla, dockor & peruker, hur man skyltar på väggar & bord. Herregud vad mycket det finns att tänka på :) Det var tre väldigt lärorika dagar. Vi var även ute & åt allihop & var en sväng till Sågmyra där vi fick shoppa lite skor bla :) 

Nu har man två hemuppgifter att planera & försöka få gjorda så snart som möjligt, ska bli roligt, frågan är bara om tiden kommer räcka... Får skylta på nattetid annars :p 


Vi fick varsin bild som vi skulle skylta i samma känsla som bilden gav, här är en av mina. 



Min grupps sommarinspirerade vägg för ungdomar.



Vår julskyltning.
Råkade ta de gråa sittdynerna från skolans bänkar utan att säga till så rektorn gick ut med en efterlysning, oops! haha



Efter jul kommer nyår :)



Skyltning i shabby chick stil.




Skissa tavlor

Kategori: Allmänt

Och där var två nya tavlor målade. Undra vart vi ska hänga upp dem... Förvånad över det ganska bra resultatet haha