zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Påsk

Kategori: Allmänt

Mår alla bra efter gårdagen? :) Ja sitter här i solen & njuter av värmen, skönt! Gårdagen bjöd på resa till Gbg med mormor & morfar för att hälsa på morbror. På kvällen hade vi reunion med högstadiegänget, så kul att träffa alla igen! :) Vi hade påskmiddag, dryckesspel & utgång på Stadt.
En lyckad påskafton!

Ägnad till Lina & Susanne :)

Kategori: Allmänt

Här kommer nu ett inlägg tillägnat mina mattekompisar Susanne & Lina för de tycker att jag uppdaterat bloggen de senaste :) Tack för middagen igår & alla skratt när vi pluggar! :)

Nöjd över inlägget, Lina? haha

(Tyvärr är inte Susanne med på bilden)

Månadens tavla

Kategori: Pyssel

Hej allihopa, sorry för mitt uteblivna bloggande förra veckan! det var fullt upp så jag hann varken med bakande, pysslande eller liknande :( Har ni skapat något nytt fint där hemma?
 
Den här månaden har jag hållt på med en tavla med kort på min mormor & morfar. Jag frågade om jag kunde få lite svartvita kort på dem & så här blev resultatet. Hoppas de blir glada när de ser den :)
 
Jag började med att måla en canvastavla svart för att den inte ska suga upp krackeleringen och för att få bakgrundsfärgen. Burkarna man använder för att få den spruckna ytan är köpta i Stockholm (kommer ej ihåg namnet på butiken nu) det är paterneringsfernissa & krackeleringsfernissa, vilket man har på efter den svarta färgen. Den vita färgen i sprickorna är olijefärg som mn gnuggar in. Ska ni testa er på detta någon gång så fråga om instruktioner för det är väldigt noga med torktid & ordningen på hur man gör allt. Till sist limmade jag på korten, band, nyckeln & dutta på siffrorna. I detta fall är det datum & år då mormor & morfar träffades.
 
 
 
 
 

Fantomenkaka

Kategori: Recept

När jag var liten fanns det ett café i Lidköping som hette Vindscafét som låg på en övervåning med massa gammla möbler som man kunde köpa. Men det jag kommer ihåg mest är den kakan som jag brukade äta, en chokladkaka med ett lager av kokos på. Jag älskade verkligen den kakan & sedan cafét lades ner har jag aldrig sett eller ätit den förens i höstas. När jag var hemma en helg hade min bror med sig sådana från skolan, tror ni jag var glad eller?!???! Tydligen heter kakan Fantomenkaka & ikväll bakade jag denna underbara kaka & här får ni receptet :) (På bilden har jag gjort halva satsen av det som står i receptet.)

Ingredienser:

• 6msk kakao
• 2tsk vaniljsocker
• 2krm salt
• 3dl vetemjöl
• 150g rumstemp. smör
• 6dl socker
• 4 ägg

Glasyr:

• 200g kokosflingor
• 2dl socker
• 1dl ljus sirap
• 1,5dl grädde
• 75g margarin

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg & socker pösigt. Rör ner allt de andra utom mjölet, det ska i sist! Bred ut smeten i en form & grädda i 15-20 min.

Gör glasyren under tiden. Blanda alla ingredienserna i en kastrull & sjud på svag värme i ca 5 min.
Bred glasyren över kakan & grädda i ca 10 min till eller tills glasyren är gyllenbrun. Låt svalna innan ni skär upp den :)

Påskpynt & utflykt

Kategori: Pyssel

Har precis kommit hem från utflykt & picknick på Kilenegården, väldigt mysigt! Vi satt i solen & drack o`boy med smörgås. Väldigt lyxigt för mig som inte äter bröd annars :) Man blir så avslappnad ute i naturen att jag inte ville åka hem :) Skulle ha svårt för att bo i en stad som inte har väldigt nära till vatten & skog, är man uppväxt på "landet" så är man :)
Vi gick också runt i skogen för att leta lite björkris till mina pappersägg ja gjort. Jag vet att det är ett antal dagar kvar till påsk men jag börjar pynta redan nu. Såg ett tips på hur man kan göra egna pappersägg så jag var ju tvungen att testa dettta. Har även köp lite fjädrar som jag satte i riset. 
 
INSTRUKTIONER PAPPERSÄGG
 

Klipp ut en mall i form av ett ägg.
Rita sedan av mallen på ett färgglatt papper & klipp sedan ut. 
Jag använde mig av fem olika papper.
Lägg sedan fem utklippta ägg på varann & häfta fast dem i mitten 
för att sedan vika ut dem. Ta en nål 
& gör hål längst upp så man kan trä en tråd igenom 
& hänga upp dem. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snickerskola

Kategori: Recept

Igår bakade jag snickerskola & de blev väldigt goda så här får ni receptet så ni kan mysa till det ikväll :)

Ingredienser

• 100g smör
• 2dl vispgrädde
• 3dl strösocker
• 1dl ljus sirap
• 1tsk vaniljsocker
• 2msk mörkt muscovadosocker
• 2dl salta jordnötter
• 300g mjölkchoklad

Blanda alla ingredienser, förutom jordnötterna & chokladen, i en tjockbottnad kastrull. Låt koka under omrörning till 121 grader eller 15-30min (gör kulprov)

Krossa jordnötterna & blanda i smeten. Häll upp i en "kladdkakaform" med bakplåtspapper i botten & oljade sidor.

Smält chokladen i vattenbad & häll i formen ovanpå det andra. Låt stelna i kylen & skär sedan upp i bitar.

Dagens frukt

Kategori: Recept

Passionsfrukt! Jag tröttnar aldrig på den här frukten :) Passar perfekt till filen på morgonen, smoothiesen till mellanmål & pannacottan på kvällen.
När ni köper dem ska de vara skrynkliga, då är de som bäst!

Njut!

Inspirationstips

Kategori: Inredning

Här kommer lite bilder från mina bröders, mamma & Tobbes sovrum för att inspirera er en torsdagskväll som denna :)

Tips:

• Behöver du en ny sänggavel? Varför inte se om du kan hitta en gammal dörr som du slipar till & sätter över sängen.

• Om du har ett fönster i fint skick så kan du sätta i speglar & sätta över en byrå eller soffa tex.

• Vill man ha en fondvägg fast inte i tapet kan man sätta upp målade brädor på väggen. Det blir väldigt fint & ger en sommrigt härlig känsla till rummet.

• Vill man skapa något intressant för att rama in en brädvägg tex så kan man köpa tjocka rep & spika fast i hörnen. Riktigt snyggt!

• Till det sista tipset, som säkert många av er vet... Växter! Det ger liv åt rummet som inget annat! :)

Hoppas att detta lilla inlägg kan få er inspirerade till att förnya & skapa! :)

 

 

 

HOME

Kategori: Inredning

Familj Kärlek Lycka
Glädje Sorg Minnen Drömmar Tillit Avslut
Sprudlande Omtänksamhet
Lugn Förvantan Trygghet


Bra helg!

Kategori: Inredning

Herregud vad fort helgen gick! De va väldigt roligt att få komma hem & träffa alla! Lördagen bestod av en sväng på stan med pappsen, brorsan :)

Fick en väldigt fin ljuslykta av pappa, den på bilderna här nedanför. Den är köpt i butiken Lila Ella i Lidköping. Älskar den butiken, har ni vägarna förbi så leta upp den!! Den ligger på en gågata mellan Stadium & Åhlens, vet ej vad gatan heter.

Sedan åkte jag & hämta mormor & morfar för lite handling. På eftermiddagen baka vi för att sedan kolla på finalen av melodifestivalen, mkt mysigt! Söndagen bestod av promenad, mer bakning, sy klänning, kolla på brorsan när han spela fotbollsmatch, för att sedan åka hem till Karlstad igen.

De var en mycket bra helg & jag saknar er redan bästa familj! :)

 

Skorpor med kanel & socker

Kategori: Recept

Tänkte dela med mig av receptet på mina favorit skorpor. Såå goda :)

Ingredienser:

3 ägg
100g smält smör
2,5dl socker
5-6dl mjöl
0,5tsk bakpulver
Kanel & socker till garnering

Vispa ägg & socker pösigt. Blanda i resten av ingredienserna & vispa ihop. Lägg upp 3-4 längder med degen på bakpmåtspapper & strö socker & kanel på.

Sätt in i ugnen på 200 grader tills det ej är kladdigt (gör stickprov)

Ta ut ur ugnen & skär dem i bitar, sprid ut på plåten & in i ugnen igen för att torka dem, ca 5 min.

Njut med ett glas mjölk :)

Fredag & efterrätt

Kategori: Recept

Äntligen fredag! Denna helg är jag ledig fre, lör & sön, sååå skönt! Börja helgen me att jag gav mig ut å sprang kl 07:30 imorse för att sedan åka hem till Skaraborg :) Jag & mamma var på "Ung företagsamhet" där studenter ställer ut sina företag som de skapat. Min fina bror Philip var där med deras "dataställ" & hans tjej med deras otroligt söta örngott, vilket jag var tvungen å köpa såklart :) Sedan blev det en sväng i affärer i Skövde för att avsluta med otroligt god mat som Tobbe lagat & fruktsallad till efterrätt. Härligt att vara hemma hos familjen <3 Ser fram emot lör & sön!


FRUKTSALLAD:

Hacka upp valfr frukt, ha på Kesella vanilj & krossa digestive kex ovanpå, himelskt gott! Jag tröttnar aldrig & det är nyttigare än kladdkaka :p TESTA!


Dagens frukt

Kategori: Recept

Granatäpple! Ja har blivit helt kär i granatäpple! Supergott att ha i sallad till mat, fruktsallad, på havregrynsgröten, i smoothies eller varför inte på glassen?! Gott, nyttigt & väldigt fint! :)

Gammalt är fint!

Kategori: Pyssel

Idag fick jag gammla noter & julkort från Katha som hon köpt en gång i tiden. Verkligen jättefina! Jag blir glad av att se gammla äkta saker som verkligen funnits i många år & det inte är nya saker som gjorts som de ska se ut som de är gammla. Två av sångerna som var med i boken var nationalsången & Värmländs polska, ni vet "Jänta å ja, jänta å ja" De fick bli inramade i mina nymålade ramar jag måla ihelgen. Den ena blir en tavla & den andra ska jag nog ha som en whiteboard tavla för att skriva upp veckans matlista. Mycket finare än att skriva på papper & ha på kylen :)
Beskrivning på hur man gör en sådan tavla finns under "Instruktioner för Whiteboard tavla"

Helg uppdatering :)

Kategori: Pyssel

Har alla haft en bra helg? Min har vart mkt bra :) I fredags var jag, Rebecca, Julia & Mathilda på genrepet för Melodifestivalen, va helt svettig efter allt dansande haha Vi höll på att skrika sönder våra halsar när Jedward kom in på scen :) Kände mig som 15 år men de är en härlig barnslig känsla :) Sen var vi på Jaguar & dansa som galningar.

Lördagen bestod av pluggande & jobb, lagom roligt :)

Idag, söndag, har ja hunnit med en hel del. Sovmorgon till kl 11, storstädat lägenheten, sprungit 3km, vart på Body balance, pluggat matte & ska nu efter maten baka Silvia kaka. Vem sa att söndagar var vilodagar? :)

Hoppas ni med haft en bra helg! Nu hoppas vi att solen fortsätter att skina & sprida vårkänslor! :)