zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Dyra tavlor blir billiga

Kategori: Pyssel

Dagens tips! Har man inte råd att köpa dyra märkestavlor så får man skriva ut dem från datorn & rama in dem själv :) Vill man så kan man som mig limma på lite band eller måla ramarna för att få lite annan look :)
Tack bästaste Rebecca för tipset av märket på tavlorna! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Månadens Glossy box

Kategori: Allmänt

Åh det här var verkligen en super julklapp, älskar att det trillar ner en box i brevlådan en gång i månaden med massa godsaker för kroppen :) Blev ju överlycklig när mitt favorrit torrschampo i miniformat var med, perfekt för handväskan! Det var även en hand creme från Lush, läpp penna/ gloss, hårolja & presentkort på Zalando mm :) Jag tycker verkligen ni ska testa detta, man blir som ett barn varje gång :) 
 
 

VI VANN!!!

Kategori: Allmänt

Shit, vi vann tävlingen med skyltfönstret!! Gissa om jag är glad haha  Tjohoooo!

Melodifestivalen & skyltfönster

Kategori: Pyssel

Jag ber om ursäkt för mitt dåliga bloggande ihelgen men det har vart mycket att göra & min telefon vill inte samma sak som mig :( 
 
Nu är det såhär att Melodifestivalen & andra chansen kommer hit till Karlstad, vilket man inte vill missa! (Jag älskar melodifestivalen hehe) Karlstad centrum har en tävling där man ska göra ett "melloskyltfönster", priset är middag för fyra på Jaguar & biljetter till genrepet på fredag :) Förra året vann jag & Katha biljetter till finalen i Sthlm då Loreen vann, vilket var en väldigt rolig helg så därför kunde jag inte låta bli att få chansen att få gå igen :) Här är i alla fall resultatet, ihopslängt på en dag pågrund av tidspress & inte så mycket rekvisita men lite festligt blev det iallafall :)   Imorn dras vinnaren, håll tummarna!
 
 
 
 
 
 
 

Fredagsmys

Kategori: Recept

Fredaaaaag! :) Dagen har gått fort, haft mycket att göra på jobbet, vart på Kettelbellspass med Mathilda & snart ska vi hem till Mathilda & Adam på middag, mys! Jag gjorde efterrätt igår som vi ska ta med, gott & nyttigt! Till sommarn är det här en hit!

Ingredienser:

1 banan
300g fryst mango
2 passionsfrukter
Vaniljyoghurt - skyr, om man vill vara extra nyttig :)

Mixa allt när mangon är fryst, häll på ngr bär & självklart måste man ha en bit choklad till! Mums!

Daglig dos av glädje

Kategori: Allmänt

Ikväll har jag & Katha vart på en föreläsning av Eric Fernholm om "att leva med glöd". Han var väldigt rolig, inspirerande & pratade om "sådant vi redan vet men som vi måste göra också". Han pratade utifrån olika forskningar som gjorts & resultaten är ganska överväldigande... Den här cirkeln visade han då han pratade om vilka delar vi behöver varje dag för att vara lyckliga. Nu är det bara att träna bort tunnelseendet & utveckla en bredare syn på livet & tillvaron :) Kolla noga på cirkeln, memorera delarna & försök få lite av varje dag så kommer vi att må bättre i längden!

När jag är på sådana här föreläsningar, har vart på 5st nu, så blir jag så pepp på att bli & må bättre, blir liksom helt till mig haha Jag önskar att alla fick lyssna på sådant här, ta det till sig & sätta det i verket! Längtar redan till nästa föreläsning jag får gå på! :) Skulle egentligen gå på en på lördag med alla oss simlärare men tyvärr måste jag prioritera matte pluggandet & gå på mattestuga ist men det brukar också vara roligt :)

Öppna nu upp era sinnen & försök att se morgondagen med nya ögon & gör allt för att ni ska må bra! :)

BÄST!!

Kategori: Allmänt

1:a i Sverige - 1:a i Europa! Det är jag & Katha inom service på ECCO butikerna! :) Middag på Olearys & bio, tackar! :)

Vegetarisk lasagne

Kategori: Recept

Åh, nu har jag gjort en till kategori, Recept, så nu ska jag försöka inspirera er till att laga massa god mat :) I förrgår så testade vi att göra en vegetarisk lasagne, väldigt god! Vi har tänkt att vi ska börja äta lite mer vegetariskt & hittills har allt vart väldigt gott. Imorn tänkte vi göra en vegetarisk gryta så blir den god delar jag med mig av receptet :) Men här kommer receptet till lasagnen, hoppas det ska smaka!   (Isabell, gör ni den så säg till vad ni tyckte, hehe)   Tyvärr tog jag inget kort på den men ni får lita på mig att den var smarrig! Vill man inte ha den vegetarisk kan jag tänka mig att göra som i receptet men servera med en kött- eller kycklingbit till.
 
 
Ingredienser 
 

Tomatsås

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 grönskasbuljongtärning
2 tsk oregano
Salt & peppar
1 burk kidneybönor
 
Vitsås

2 msk smör
4 msk mjöl
6 dl mjölk
Salt & peppar
 
Lasagne

300 g färsk bladspenat
2 hackade vitlöksklyftor
Lasagneplattor
200 g fetaost
2 dl riven ost, för gratinering
 
 
Börjar med tomatsåsen! Hacka all lök & fräs i en panna. Tillsätt resten av ingredienserna & låt puttra i 15-20 min.
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Börja sedan med den vita såsen! Smält smöret & vispa ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Salta & peppra. Låt sjuda i 5-10 min. Rör om då & då så inte mjölken bränner fast.
 
Lasagnen - Fräs spenat & vitlök. Varva sedan spenat, fetaost, lasagneplattorna & de båda såserna i en form. (Vår blev tre lager) Strö den rivna osten över & in i ugnen i ca 40-45 min.
 
Smaklig måltid!
 
 

"Gå-bort-present"

Kategori: Pyssel

Tjoohoo, onsdag & minilördag :) Snart är det helg & ibland händer det att man blir bortbjuden på middag eller liknande, då brukar man ju ta med sig en liten present :) Nu när det var alla hjärtans dag & vi var hemma för att fira att vi fyllde år så ville jag ha med mig något som ett litet tack. Det var då jag fick inspiration till att göra egna godis- & fruktskålar. Man kan ta glas, krukor, tallrikar, ja det man vill som är gjort i porslin. Pennorna är köpta på Panduro som är speciellt anpassade till porslin, beskrivning hur de ska användas står på förpackningen. Sen är det bara att måla eller skriva det som faller en in :)
 
 
 
 
 
 
De blev uppskattade men ni ska veta att det var inte det lättaste att måla! Hela handen skaka & det blev ju inte så fint som när man ritar på papper men övning ger färdighet :) Jag la i godis & frukt i skålarna & slog in dem i fint papper ( har fått totalt blackout så kommer inte ihåg vad pappret heter :/ ) Hoppas detta kan inspirera er till att göra något liknande, kanske måla om den vita krukan i fönstret? :)

Barnkalas?

Kategori: Målningar

Snart vår vilket brukar resultera i många födesedagskalas... är det mer folk födda på första halvan av året? Känns som det :) Tänkte visa några väskor som jag ritade förra året då vi skulle iväg på barnkalas & till julklapp. Väskorna är köpta på Panduro som jag sedan målat & sedan skissat på motivet. Ett bra tips till små barn :) Tycker man inte att man är bra på att måla kan man ju klistra på bokmärken, klistermärken eller klippa ut ur tidningar!

Ha en bra kväll, nu ska ja dricka the :)

Skalman...

Kategori: Målningar

Måndag! Har alla haft en bra början på veckan? Jag ser fram emot den här veckan, det är mkt roligt som händer :)

Men just nu är jag sååå trött! Jag var nära på att gå & lägga mig kl 19:00! Idag har jag räknat matte, jobbat, tränat biceps & mage för att avsluta med att laga vegetarisk lasagne, väldigt god. Tänkte lägga upp ytterligare en kategori med recept här på bloggen tänkte jag, så ni kan ta del av den goda maten som vi lyckas med ibland hehe

Påtal om trött... vi kallar min bror för Skalman för han är lite lat, äter mycket mat & sover mest hela tiden :p Jag målade en fin liten tavla till honom förra året för att skoja lite med honom :) Eftersom att jag är släkt med "Skalman" är det inte så konstigt att jag är trött mest hela tiden vilket resulterar i att jag vill sova mest hela tiden, jag är hungrig var tredje timma, precis då mat & sovklockan ringer :) Jag som försöker äta lite men ofta har gått ner lite i vikt men det blir otroligt jobbigt om jag inte får mat var tredje timme då! Som min plastbror sa: En hungrig Zarah är ingen bra Zarah men en mätt Zarah de är en bra Zarah de! :)

Ja de va en lång historia för att kunna visa er min Skalman tavla :)

Härliga söndag

Kategori: Allmänt

Sovmorgon för första gången på två veckor - check!

Tränat bröst & biceps - check!

Hjälpt Lars att laga köttfärsfyllda piroger - check!

Pluggat matte i flera timmar - check!

Bakat chokladmuffins - check!

Ja, ibland får man tycka att man är duktig :) Nu ska ja ta helg framför tven! Hoppas alla haft en bra helg! :)

För övrigt har jag börjat på ett nytt projekt, inriktning tavla :) Det tar några dagar att göra men jag ska visa resultatet för er sen!

IRRITERAD!

Kategori: Allmänt

Ska de va så svårt att i ett endaste litet inlägg kunna lägga upp bilder utan att de står att bilderna inte går att läggas upp & de blir massa fult i inlägget!?!? Borde kanske byta forum för bloggen?

Bästa vännerna!

Kategori: Allmänt

TACK alla som var med igår för att fira mig & Lars, ni är bäst! :) Jättefina presenter, god mat, mkt skratt & minnen :) Tänk att vi känt varann så många år nu, tänk vad vi gått igenom tillsammans, i både med- och motgångar :) Vad skulle jag göra utan er? :)

PUSS & KÄRLEK!

 

Alla hjärtans dag...

Kategori: Inredning

Och min födelsedag! :) Tack alla ni som grattat mig, de värmer! Har fått så fina presenter idag med som jag vill visa. Massa pysselgrejer, presentkort, "stenhuvud" & fler hållare till min fina Ernst ljusstake! TACK alla :)

Hoppas ni får en fin alla hjärtans dag med massa kärlek <3

 

Onsdagstips :)

Kategori: Inredning

Åh imorn är det alla hjärtans dag (& min födelsedag) Jag kan tänka mig att de är många som ska träffa sin käresta, vänner eller familj för att visa att man älskar dem. Har man olanerat att ha en romatisk & mysig middag hemma så är tända ljus ett måste, enligt mig :) När jag var på loppis i söndags hitta jag denna "balja" som jag tänkt sätta massa blockljus i, kommer lysa upp fint :) Kanske inte den bästa bilden men ja kan lägga upp fler på den senare :) Så mitt tips är att ljus behöver inte vara i en ljusstake, se dig om & tänk ett steg längre så kan du kanske hitta den perfekta & personliga ljusstaken.

Hoppas ni alla får en bra dag & mys på med tända ljus, blommor & choklad!

Kom ihåg att släck ljusen efter er!

Lars 30år

Kategori: Inredning

GRATTIS! Idag fyller Lars år & han fick en whiskykaraff & tre olika Bowmore som han kan ha i :) Den här finns även som vinkaraff i samma mönster som jag är lite sugen på, kanske födelsedagspresent till mig själv..? :)

Födelsedagsfirande

Kategori: Allmänt

Nu har vi kommit hem, ätit & packat upp. Trodde jag skulle kunna blogga mer när vi var hemma & hälsa på men när man träffar familjen vill man ju ägna all tid med dem :) Vi har ätit god mat, fikat tårta & kakor, vart på loppis & fått massa fina presenter, både jag & Lars! Tack till alla som vart med i helgen! Visar på bilderna vad vi fick :) (Kolla den rosa vattenkokaren :D!!) Ja fick även pengar, presentkort, mascara & en brandsläckare, så nu vågar jag laga mat :) Tavlan på mig & Lars är gjord på trä med en fin dikt på. Verkligen fin tavla!

Det har vart skönt & va hemma & träffa familjen, jag saknar dem! Får se till att åka hem oftare & försöka få hit dem lite oftare också :) Puss till er <3

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_511811469606ee3614e398fe.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_511811469606ee3614e398fe.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_511811469606ee3614e398fe.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_511811469606ee3614e398fe.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_511811469606ee3614e398fe.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_511811469606ee3614e398fe.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_511811469606ee3614e398fe.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_511811469606ee3614e398fe.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_5118114b9606ee364c42eda6.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_5118114b9606ee364c42eda6.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_5118114b9606ee364c42eda6.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_5118114b9606ee364c42eda6.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_5118114b9606ee364c42eda6.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_5118114b9606ee364c42eda6.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_5118114b9606ee364c42eda6.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_5118114b9606ee364c42eda6.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_5118131be087c3177711bedf.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_5118131be087c3177711bedf.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_5118131be087c3177711bedf.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_5118131be087c3177711bedf.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_51181426e087c3177d700b33.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_511814289606ee3656d7a12d.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_5118142dddf2b340f4eb58e4.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4038901/images/2013/pic_511814399606ee35f5572b03.jpg" class="image">

Hemma

Kategori: Inredning

Äntligen hemma med min fina familj <3 Bättre sent än aldrig, nu får jag min fina tavla som brorsan köpte åt mig vid jul :)

Nescafé Dolce Gusto

Kategori: Inredning

Lars 30 årspresent, en kaffemaskin från hans familj. Han blev jätteglad :) Kommer bli snygg i köket :)

Vinflaskor

Kategori: Pyssel

Redan fredag, veckorna går så fort! Vi ska iväg på födelsedagsfest ikväll & till helgen åker vi hem för att fira mig & Lars som båda fyller år nästa vecka :)

Tänkte bara ge er ett litet tips så här på kvällskvisten :) Ni är säkert många som tar er ett glas vin ikväll för att sen slänga vinflaskan när den är slut, gör inte de! De kan lätt bli en fin ljusstake! Det finns många fina vinflaskor man kan köpa så nästa gång ni är på Systemet, gå på hur flaskan ser ut, bli överraskad över vinet & sätt sedan ett ljus i :)

Dröm...

Kategori: Målningar

"Man måste inte sova för att drömma"

Redan som små barn hade vi drömmar om vad vi skulle bli när vi blev stora. Kanske har ni fortfarande kvar samma dröm, bytt drömyrke eller rentav uppnåt er dröm... Jag har sedan jag var liten alltid velat bli inredningsarkitekt men alltid tänkt att jag aldrig kommer uppnå det så jag har försökt komma på vad jag ska utbilda mig till istället, dietist & personlig tränare har vart två av de alternativen. Även om jag älskar träning & har ägnat mig åt det under hela mitt liv så ligger inredning, design & skapande mig varmt om hjärtat! Eftersom jag nu har jobbat i några år efter studenten så har studielusten börjat smyga sig på & jag har börjat fundera... man lever bara en gång så jag måste försöka uppnå min dröm om att bli arkitekt! Klarar jag det inte så har jag iaf försökt men försöker jag inte så kommer jag ångra mig för alltid!
Så därför var jag på biblioteket idag efter träningen för att få lite inspiration & lärdom som jag kan använda till antagningsproven till skolorna jag tänkt söka in på.
Först matteprov nästa vecka sen blir det till att måla & skissa tills pennan glöder :)

Är ni påväg mot er dröm?

Plåtskåp

Kategori: Inredning

Åååh jag vill så gärna ha ett plåtskåp! Ni vet ett sånt där gammalt, rustikt stort skåp... i plåt :) haha Jag har velat ha det länge & hittade det perfekta i Sthlm, tyvärr kan jag inte ta mig dit. Min pappa brukar jobba där men just nu är han i Gbg, snacka om otur annars hade han kanske kunnat hämta de åt mig. Kommer gå runt & tänka på de här skåpet tills jag hittar ett annat som kan bli mitt! Håll tummarna att jag får tag i ett snart! :D

Bilderna nedan är från Doctor house...

Skåpen på bilderna är otroligt snygga men jag skulle vilja ha ett stort, brett skåp med två dörrar som öppnas utåt. (hade inga bra bilder på ett sådant...)

Träning & BIOM Train

Kategori: Allmänt

Måndag lider mot sitt slut, hoppas alla haft en bra start på veckan! Jag sitter nu framför tven & försöker plugga lite matte, går inte speciellt bra... Kom nyss hem från träningen, idag blev det bröst & biceps & några ynka försök på chins :) Jag fick med mig Lars till träningen så vi gjorde lite övningar som jag gjort med Mathilda & Adam. Tre övningar för varje kroppsdel, alltså tre bröst & tre biceps plus uppvärmning såklart! Imorn tänkte jag hinna med ett pass, funderar på stt köra ben... Då blir det rumpa, fram- & baksida lår, ljumskar & kanske lite vader :)

Jag tänkte även tipsa er om träningsskorna som jag använder: BIOM train från ECCO. De är helt fantastiskt sköna! Ett par "barfota skor" som hjälper till att bygga upp musklerna i fötter & vader. Man är ute efter den naturliga barfota effekten. Dessa skor finns även som run, walk, golf, light & den utvecklas mer hela tiden så fler varianter av dem kommer hela tiden. Väl värda att testa! Gå in på en ECCO butik där ni bor & prova ett par så ni förstår vad jag menar, de är supersköna! :)

Träna på där ute nu!

Tips för våren...

Kategori: Allmänt

Solen skiner, frosten glittrar fint på träden & det är minusgrader, sådana här dagar gillar jag vinter annars är jag mer av en sommarmänniska! Jag tänkte tips er om min nya sjal från Ester Elenora, köpt på Footnews här i Karlstad. Den är supermysig & passar perfekt till oss som är lite frysna av oss. De finns även väldigt fina sjalar i silke med döskallar på & den jag har finns med leopardmönster eller blommor. Väl värt att kolla på! Snyggt att ha över skinnjacka till våren & runt axlarna sena sommarkvällar (längtar dit!)

Ha nu en fortsatt fin söndag! Jag ska vila efter att jag haft fyra grupper på simskolan för att sen plugga lite :)

Pennfack & högskoleprov

Kategori: Sömnad

Då var det fredag igen, veckorna går helt sjukt fort!
Vet ni vad jag har gjort idag? Jag anmälde mig till högskoleprovet som är den 6 april... Hjääälp! Mina bröder, deras flickvänner & min kusin gjorde det i våras & jag tänkte har de gjort de ska jag. Det kommer förmodligen inte gå så bra, ett betyg på att ja är dum på riktigt hehe Jag är så inne i det här med att plugga matte & kollar vidare utbildningar som jag vill söka så det är lika bra att göra det största provet av dem alla när jag ändå håller på tänkte jag. Alla jag pratat med säger att de är det svåraste de vart med om så jag ser fram emot de här med skräckblandad förtjusning :)

Jag fick även en liten stund över här ikväll så då passa jag på att sy ihop ett litet pennfack. Nu slipper jag ha alla pennor lösa i väskan :) Att köpa ett pennfack kostar inte så mkt men jag har inte lust att lägga upp emot 100:- på ett pennfack när jag kan göra ett eget & mer personligt själv.
Allt man behöver är lite tyg, fina knappar, snören/band & grejer om man vill dekorera det. Sen en symaskin såklart om man inte orkar sy för hand vilket iof kan vara snyggt med stora stygn.
Jag är övertygad om att detta kommer hjälpa mig på högskoleprovet... :) Vem blir inte bättre på matte när man har fina saker runt sig? hehe

Hoppas ni alla får en fortsatt mysig fredag & en rolig helg!