zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Värt att tänka på!

Kategori: Allmänt

Återvinn burkar

Kategori: Pyssel

Ni som har följt bloggen sen länge har kanske läst inlägget om när jag använde en plåtburk till pennhållare. Nu har jag sparat några plåtburkar till som blev ett par ljuslyktor.

När ni köper majs, bönor, soppa, ja sånt som finns i burkar, spara dem och diska rent dem ordentligt! Fyll dem med vatten och ställ i frysen. När vattnet fryst spikar du hål i önskat mönster med en vanlig spik för att sedan skölja dem under varmt vatten så isen smälter. Klart! Lätt som en plätt :)

Kommer vara mysiga i höstmörkret!

Händelserik höst

Kategori: Allmänt

Ja då var man inne på tredje veckan efter semestern och jag ska njuta denna helg för nästa vecka börjar min "full rulle höst". På söndag ska jag på Kick off med alla oss som är simlärare. Vi går igenom information om hösten och utbyter lite idéer bla. Sen blir det tisdag, då börjar min kvällskurs i spanska som jag lite spontant anmälde mig till. Jag ber till Gud om att det inte blir för svårt! haha Men en baskurs på 15hp borde jag klara av... :) Söndag samma vecka åker jag upp till Leksand för de första dagarna på Dekoratörs utbildningen, som jag längtar! Fyra dagar i lugna naturfina Leksand, nya bekantskaper och mycket nytt att lära! Inte nog med detta så har det kommit upp en del grejer så nu ska vi ta tag i dansen igen på ett lite seriösare sätt! Saknar dansen och ser verkligen fram emot detta! Ni får veta lite längre fram vad det handlar om... Mellan dessa grejer ska jag hinna med att jobba, träna, flytta, träffa vänner och familj... Puh... räkna efter att det nästan blir arbete/plugg på 200%, fullt ös medvetslös denna höst alltså! Jag får göra mitt bästa, det är ju inte så långt till januari... eller?

"Klassiska" DIY mobilskal

Kategori: Pyssel

Vi alla vet nog om trenden med att göra egna mobilskal... Eftersom man ser det lite överallt införskaffade jag mig ett eget genomskinligt skal för att pimpa mobilen lite :) Imorse tog jag fram mina pyssellådor för att testa men insåg väldigt snabbt att mina finaste papper var slut så jag fick ta det jag hade så resultatet blev väl inte precis som jag tänkt mig... Men jag fick användning av mina nya stämplar jag köpte härom dagen iaf :) 
 
 
Du behöver:
 
Ett genomskinligt mobilskal
Papper/foton
Sax eller skalpell
Mönstrad tejp/glitter/stämplar/band m.m
 
Lägg skalet på pappret eller fotot som du vill ha, rita av & kllipp ut. Testa om det får plats i skalet & klipp bort lite av pappret om det är för stort. När du fått rätta storleken lägger du den i skalet & ritar av hålet där kameran är. Lättaste är att skära ut den lilla biten med en skalpell men har man inte det tar man en sax. Nu är det bara att pynta på, använd dock inte för stora utåtstående saker för då går inte skalet på telefonen.
 
 
 
Sä här blev resultatet. Den med bokstäverna ligger i skalet med mobilen i & den andra visar hur det ser ut innan man lägger pappret i skalet.
 
 
 
 
 För att bryta av lite fick bokstäverna i mitt namn fick bli röda & de andra svarta.
 

Dagens inköp

Kategori: Pyssel

Ämtligen har TGR kommit till Karlstad & idag var det premiäröppning, jag var såklart där! Älskar prylbutiker som har allt & inget! Jag köpte en burk som man kan ha äpple i utan att det blir mosigt i väskan å sen ett par stämplar. Bokstäver A till Z med två färger, svart & rött, för 40kr. Gå dit & fynda vet ja! Finns väldigt mycket matrial för oss som ska plugga till hösten :)

Grytunderlägg

Kategori: Pyssel

Den här idèen såg jag i sommras när jag var ute på Spiken hemma, ligger nära Läckö slott. Jag tyckte underläggen va superfina men köpte dem inte för jag tänkte att det där gör jag hemma snabbt & lätt. 
 
Dock har jag en fundering... Ska jag måla dem i samma färg som brickan i det tidigare inlägget, betsa dem så de blir mörka eller ha kvar dem som de är i ljust trä? Kommentera gärna & säg vad ni tycker :)
 
Du behöver:
 

Lädersnöre i önskad längd
Träkulor med hål, jag köpte mina på Panduro. Finns i olika storlekar. 
 
Sen är det bara att trä på träkulorna på snöret för att sedan knyta ihop till en cirkel. 
Jag gjorde tre olika storlekar så man kan ha en för kastrull, pajfom eller gryta, helt beroende på hur stora de är.
 
 
TIPS!

Perfekt att ge bort som present!
 
 
 
 
 
 
Hade ju vart lite finare att visa er en bild med en form med mat i men jag var så ivrig att få visa er detta så det fick bli en tom form... :/
 
 
 

Måla om!i

Kategori: Inredning

Förra helgen var jag på loppis med några kompisar & hittade en fin bricka med ben för bara 20kr! Den blir fin med lite färg tänkte jag. När jag väl skulle måla den fick pappershållaren i köket också lite färg, har aldrig tyckt om att jag köpte den i svart... 
Går ni på loppis, tänk på att många saker kan bli helt annorlunda med lite färg! Att måla är ett lätt & roligt sätt att göra om en möbel hemma som man tröttnat på, det ger den ett nytt lliv :)
 
 
Så här såg pappershållaren ut från början
 
 
 
Så här blev resultatet
 
 
 
Brickan matcha bänken iallafall från början
 
 
Men slutresultatet gillar jag mer!

"Gör-ej-tips"

Kategori: Inredning

Haha idag fick jag & mina kompisar oss ett gott skratt när vi var hemma hos Julia! Hon visade sin hissgardin & undra vad hon skulle göra för att det ska vara rak längst ner... Mitt svar inte riktigt som lösningen hon hade gjort, satt in en elsladd! haha Där kan man snacka om bra fantasi!!