zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Höstmys

Kategori: Allmänt

Nu är hösten här, på med vantar & sjalar! Jag som älskar sjalar var ju tvungen att köpa två nya idag :) Min gamla med leopard var sliten så det blev en ny & en med döskallar & blommor på. Undra vilken jag ska ha på mig imorn...

På promenaden med hunden i em plockade jag lite kvistar från naturen för att få in lite höstkänsla! När alla ens grejer är nerpackade för flytt så får ett fat agera ljusstake & ett drickglas en vas :) Så härliga färger ute nu! Ogillar kylan men älskar färgerna! Finns mycket fint i naturen som man kan ta in & hitta på roliga saker med! Ska bland annat använda mig av det i mina skyltningar som jag har i hemläxa. Bilder på de kommer senare :) 



Färgskyltningar

Kategori: Allmänt

Ja då var man hemma igen efter Leksand :( Hade gärna stannat kvar hela veckan & hållt på med skyltning. Det är såå roligt! Längtar verkligen efter att få kunna söka dekoratörsjobb när jag är färdigutbildad!! 
Här får ni iaf se de andra skyltningarna vi gjorde i tisdags.
 
 
 
Först hade miljöskyltning gjorde vi ett barnrum där det är tänkt att alla möbler ska säljas.
 
 
 
 
 
Vi gjorde även färgskyltningar där vi jobbade med kontrastfärgerna. Min grupp fick rött & grönt.
 
 
 
Man skulle först bara skylta med rött för att sedan lägga in en accentfärg av komplementfärgen grönt.
 
 
 
 
Och slutligen gör man tvärtom :)
 
 
 
 
 
 
Ser ni vilken skillnad det gör? :)
 
 
 

Grunder i skyltning

Kategori: Allmänt

Då var man i Leksan igen :)
Idag har vi fått lära oss grunderna inom skyltning; Det gyllene snittet, pyramiden & upprepning även hur man använder sig av färger & volym på sakerna. Det gyllene snittet är när man ställer sakerna i tre olika nivåer. Pyramiden är som det låter, det ska vara brett & bli smalare med en topp. Upprepning är att sätta varorna på samma sätt minst tre gånger efter varann.
 Vi har delats in i grupper & fått göra tre skyltningar, en inom varje grupp. Min grupp gjorde pyramiden med porslin, det gyllene snittet med klockor & smycken för att avsluta med upprepning med tapeter. 
 
 
 



Butiksanalys

Kategori: Allmänt

Så här ser det ut när jag sitter hemma och gör läxa :) I dekoratörsutbildningen har vi nu en hemuppgift där vi ska analysera vår egna butik, vi jobbar i och en annan. Som ni vet jobbar jag på ECCO och sen har jag även analyserat klädaffären VILA. Man ska kolla färger i butiken, belysningen och hur man exponerar varorna samt måla upp färgprover på det mesta. Det har vart ett roligt och lärorikt arbete :)



Sy egen värmekudde

Kategori: Sömnad

Ni får förlåta mig för mitt dåliga bloggande men jag har inte riktigt tid för att pyssla och greja, jag jobbar, pluggar eller dansar hela dagarna... VIlket jag iof tycker är roligt så jag klagar inte! Men igårkväll vid halv elva satte jag mig och sydde ihop två par värmekuddar som jag tänkter ha till min rygg och axlar. Det gick otroligt fort och var väldigt roligt att göra!
 
 
Du behöver:
 

Symaskin
Sax
Nål och tråd
En kökshandduk
Spetsband
 
Du gör:
 

Klipp handduken på mitten annars blir kudden för stor. Lägg ihop långsidorna och sy ihop, framsidan inåt. Sy även den ena kortsidan. Vänd påsen ut och in så den blir åt rätt håll. Häll i önskad mängd vetekorn. Sy igen den andra kortsidan för hand. Vik in kanterna innan så det ser snyggt ut. Ta sedan ett spetsband och sy fast för hand i önskat mönster. Jag tycker de blev lite finare med spets på än bara den rutiga handduken. Nu kan jag ligga i soffan och ta hand om mina axlar :)
 
 
 
 
 
(Denna bild ville verkligen inte lägga sig åt rätt håll)
 
 
 
 

Ernst mugg

Kategori: Inredning

Nya inköpet i Leksand :)

Kunskaper om färglära

Kategori: Allmänt

Ja, då var man hemma efter tre dagar i Leksand :) Oj så mycket man har lärt sig om färg nu! Satt precis & kolla i några inredningstidningar & har redan blivit "skadad", sitter & kollar kulörer, accentfärger, komplementfärger, aktiva, passiva, ljus & allt annat vi lärt oss. Vi har gjort en hel del uppgifter för att vi ska lära oss att se färg på ett "nytt" sätt... Det har blivit mycket målande, klippande & klistrande, tänkande & utvecklande! Sedan har vi fått en hemuppgift så nu är det bara att sätta igång med att studera butik, reflektera, fota & skriva, ser fram emot det!

Det kommer bli så många fina butiker runt om i landet nu med 14 duktiga dekoratörer i utbildning :)