zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Sol, vatten & färska blommor

Kategori: Träning och hälsa

Våren är en härlig tid! Glädjen sprider sig i våra kroppar, humöret är på topp & vi får ny energi. Det är så härligt att känna solens första varma strålar mot huden & kunna ta på sig vårjackan. Glöm inte att stanna upp ibland & njut av detta! Med våren kommer också många "måsten" som att fixa altanen, tvätta fönster, vårstäda, rensa ur garderoben... listan kan göras lång. Stanna upp en minut, vänd ansiktet upp mot solen, blunda & ta några djupa andetag innan du sedan fortsätter med vad dagen har att erbjuda. Din kropp & själ kommer att tacka dig! 







Raw food cake

Kategori: Recept

Hoppas alla haft en bra helg & fångat solens strålar :) Min helg har vart toppen! I fredags fyllde en av mina närmsta vänner, Julia, år och detta firade vi med grillning och en suuuper god Raw food kaka! Jag blev helt kär i kakan, vilket Julia & hennes sambo Erik också blev. Vilket är tur då vi igår kom fram till att ha en liten överenskommelse över sommaren :) Vi får under sommaren inte äta glass, bullar eller kakor plus den "last" vi har. I mitt fall choklad. Fem gånger under sommaren får man göra ett undantag men då ingår dock inte "lasten". Det kommer bli en hel del bakande av denna kaka & jordnötsbollarna kan jag ju säga! haha 
Vi gjorde först en lista på vad vi inte fick äta, lite onyttigare saker, men sen kom vi fram till att vi inte äter de sakerna ändå så det var inget svårt uppdrag så därför kom vi fram till detta eftersom det blir mycket fika på sommaren. Känns roligt & skönt & inte alls så svårt!


OBS! Det allra bästa är om du använder dig av ekologiska varor!

Du behöver:

Botten:
150g sötmandel
150g valnötter
100g färska dadlar

Chokladmousse:
150g färska dadlar
2 mogna avokado
2 mogna bananer
1dl raw kakao eller vanlig kakao
1tsk vaniljpulver
0,75dl agavesirap
1krm salt

Servering:
Färsk frukt eller varmabär

Du gör så här:

Klä in en form som är ca 18*20cm i bakplåtspapper.

Börja nu med bottnen. Mixa alla nötterna . Kärna ur dadlarna & mixa dem till en smet. Mixa/blanda ihop med nötterna så det hänger ihop som en "deg". Tryck sedan ut i formen.

Fortsätt med chokladmoussen. Kärna ur dadlarna & mixa till en smet. Tillsätt resten av ingredienserna & mixa till det blir en jämn mousse. Bred ut över nötbottnen. 

Ställ in i kylen minst 1h så den kan stelna till lite...

Servera sedan med frukt eller bär. Ljuvligt gott!! 





Våran uppläggning kanske inte var den bästa men :p

Chiasylt

Kategori: Recept

Här kommer ett snabbt & nyttigt recept på egen sylt. Jag kan knappt minnas när jag åt vanlig sylt men det gör mig inget då jag ersätter det med bär på gröten eller till kvargen. Vill man nu väldigt gärna ha sylt så tycker jag att man ska testa detta! 

Du behöver:

2msk chiafrön
1dl vatten
Önskad mängd bär

Gör så här:

Lägg chiafröna i blöt över natten i kylen så de blir till en pudding liknande konsistens. Tina hallonen om du har frysta genom att ha även dem i kylen. På morgonen blandar du ihop dem & vips så har du sylt till frukostgröten.

Kan förvaras i kyl.



Morgonens frukost bestod av havregrynsgröt med chiasylt & havremjölk. 

Havregrynsgröt:

1dl fiberhavregryn
Linfrön
Solrosfrön
1ägg
1msk kokosolja
Kanel
Vatten

Låt koka ihop och servera med sylten & mjölk :)


Balkongljus

Kategori: Inredning

Dagens tips är att åka en sväng till Rusta & köpa dessa solcellslampor för 5kr/st som du kan piffa upp balkongen eller trädgården med. Jag har satt 2st i de främre hörnen i hopp om att de kommer ge en mysig stämning på sommarkvällarna tillsammans med värmeljus, blommor, mat & vänner :) 






Buddha

Kategori: Inredning

Titta vad som fanns i mitt påskägg som haren lämnat hos pappa :) En Buddha figur, tror ni jag blev glad? :) Nu står den så fint i vardagsrummet. Tack "pappa påskharen" 






Längtan...

Kategori: Allmänt

...efter sommaren är stor nu! Jag vill känna värmen från solens strålar, höra vågorna från havet i Tylösand, känna lukten av grillat kött och bara njuta av nuet. Snälla sommaren skynda dig hit & stanna länge! 

Bilder från i somras <3














Glad Påsk

Kategori: Allmänt

Hoppas alla har haft en bra påsk! :) Min har vart toppen! I lördags kom pappa & hämta mig efter jobbet så åkte vi tillbaka till Lidköping där vi åt påskmat & jag drog senare iväg på förfest & utgång på Stadt i Lidköping. En lyckad kväll måste jag säga :) 

Påsk dagen bestod av en mindre bakfylla, sola i trädgården & bli bjuden på lunch av brorsan som sedan körde mig till mormor & morfar. På kvällen körde vi igång med årets första grillning i Lundsbrunn & äta utomhus, underbart. Plastsyrran med familj kom också & man blir lika glad varje gång som deras små barn kommer springandes mot en & skriker Zaaaraaah! :) 

Idag har ja hjälpt mamma börja gräva en ny rabatt i trädgården & sedan fika på Blombergs nya café med mamma, Tobbe, andra plastsyrran & hennes sambo. Ni som bor i Götene/Lidköping borde åka dit! Allt hembakat & jättegott! 

Det var en snabb summering av min påsk :) Nu sitter jag på tåget tillbaka till Karlstad med vännerna Isabell & Brandon & deras katter :) De kommande veckorna har mycket på schemat så jag har en del att se fram emot! Hoppas solen & värmen stannar kvar nu så vi kan få lite vår :)






Favoritserie

Kategori: Allmänt

God morgon! 
Hoppas alla hade en bra påsk afton! För er som inte ska på påskmiddag med släkten idag eller orkar er utanför dörren för att det blev lite mycket dricka igår kommer här tips på mina favoritserier. Bädda ner er i täcket och slappna av framför skärmen :) 

• Orange is the new black
• The Following
• Sleepy Hollow
• Hart of Dixie
• Pretty little liars

Jag är beroende av dem alla! :) 
Har ni något tips på en serie som jag borde se? :) 



Stilleben

Kategori: Inredning

Inom inredning pratas det mycket om stilleben som är en samling av till exempel saker, växter och möbler. Att använda sig av stilleben i stället för att ställa ut sakerna här och var ger ett mer samlat och lugnare intryck. 

Tänk på att använda dig av olika höjder, former, storlekar och material i samma färgskala för att få det mer harmoniskt. Inredningens magiska nummer är ju tre som ni kanske vet, så använd er av minst tre föremål. 

Det jag älskar med stilleben är att det är så lätt att ändra efter årstid, högtid och humör. Helt enkelt ett lätt sätt att ändra känslan i ett rum. 

Kanske ska du passa på att göra ett stilleben med påsktema nu inför helgen :) 










Vårens väska

Kategori: Allmänt

Tänkte visa er mitt nya lyckade köp, en väska från Zara som jag hittade i Berlin. Jag är helt kär i den! Klassisk modell med en rolig touch med den orange kuvertväskan som sticker fram ur främre facket. Har både handtag och axelrem när man behöver fria händer. Många innefack som passar perfekt för alla mina 100 läppglans jag bär runt på :) 
Nu är jag på jakt efter en orange plånbok för att matcha, någon som sett någon snygg? 








Uggla från Käthe Wohlfahrt

Kategori: Inredning

Hej allihopa! Nu är man hemkommen från några dagar i Gorsow & Berlin med jobbet. Det har vart en toppen resa!! Tänkte visa er den ursöta ugglan jag köpte på butiken Käthe Wohlfahrt, en butik som är grundad i Tyskland & känd i hela världen för sin försäljning av julsaker. Alltså ni skulle sett butiken, heeelt underbar! Som ni vet älskar jag verkligen julen & att komma in här var som himmelriket! Det var som att komma in i en amerikans film på jul typ, fast gånger 10 :) Jag har några fler bilder på kameran som jag får visa er senare så ni får se hur de såg ut :) Jag kunde inte välja bland alla fina tomtar, änglar, snögubbar & glitter så det fick bli en uggla som följde med hem ist :) Så är ni utomlands så passa på att gå in i den här butiken! Sen kanske det bara är jag som vill stanna i en butik med julsaker mitt i våren men... haha  






Älskar chiafrön!

Kategori: Träning och hälsa

Idag gick jag upp tidigt för att styrketräna. Eftersom jag åker till Berlin imorgon med jobbet och inte kommer kunna träna på några dagar så fick det bli lite av varje, rygg, axlar och armar. Har sjuk träningsvärk i rumpa och ljumskar så jag hoppas det är mjuka säten på flyget :) 

Till frukost efter träningen åt jag chiapudding/gröt. Detta frö är ju helt fantastiskt! Tänk att de innehåller så mycket nyttigheter fast de är så små! 

Du behöver:

2msk chiafrön
1dl vatten
1 banan
Bär
Lite honung om man vill ha sötma

Du gör:

På kvällen innan du går och lägger dig så blandar du fröna och vatten i en skål, låt stå i kylen under natten.
På morgonen när du tar fram den kommer den vara som en geléaktig gröt. Hacka upp banan, tina bären och blanda ihop med gröten. Njut! 




Här kommer lite info om superfröt som blivit så populärt den senaste tiden. Bilderna är från Aftonbladet. Tyckte att de listat upp fröts egenskaper så bra :)








Helg & trappräcke

Kategori: Allmänt

Kolla in det snygga "trappräcket" som Tobbe snickrat ihop hemma hos han och mamma! Jag har ingen före bild men det var träspalje från golv till tak så det blev en stor skillnad! Väldigt fint tycker ja :) Blev en känsla av båt och hav! 




Dagens skönhetstips

Kategori: Träning och hälsa

Bikarbonat! Min nya kompis i skönhetshyllan :) Min kompis Rebecca la för ett tag sen upp en lista på fb vad bikarbonat kan användas till inom skönhet och jag haka på på en gång! 

Som ni säkert vet innehållet deodorant inte speciellt bra saker för kroppen och det rullar vi på en av våra känsligaste ställen på kroppen. Känns inte jättekul att få in massa dåliga ämnen och gifter i kroppen varje dag. Jag har nu istället börjat gnugga lätt med bikarbonat i armhålorna vilket blir lite mer "naturligt". En deodorant täpper igen porerna och stänger inne svetten i kroppen medans bikarbonatet neutraliserar svettandet och svettlukten. De första dagarna kan man svettas mer och lukta mer än vanligt för att kroppen släpper ut alla gifter men det försvinner efter några dagar. Väl värt att testa! Jag köpte små plastburkar att ha bikarbonatet i så man kan ta med den i väskan när man reser.

I perioder har jag väldigt fnasiga läppar och det visade sig att bikarbonatet var utmärkt att använda för att motverka detta! Blanda bikarbonat och vatten till en pasta och gnugga in på läpparna. Detta blir som en naturlig peeling. Skölj av och smörj sedan in läpparna med ett riktigt bra serat som går in i läpparna! De flesta lipsyl lägger sig som en hinna på läpparna och återfuktar inte på djupet.

nu när du har fina läppar kan du fortsätta använda samma pasta för att peela och rengöra nagelbanden. Gnugga in och skölj av. Ta på en olja för nagelbanden så de får näring och mjukas upp. Måla på det fantastiska nagelförstärkande nagellackel från Trind och smörja sedan in händerna med en riktigt återfuktande handkräm. Vips så har händerna fått sig en genomgång och är redo för dagen :) 






Sandaletter till salu

Kategori: Allmänt

Har även dessa bruna fina skinnsandaletter Kotka från ECCO som jag använt max 4 gånger. Perfekta till sommarklänningen :) 
Stl 39
Ord.pris 995:-
Jag säljer dem för 400:-
(Lite skavda på klacken men det är inget som stör)

Kan även skicka fler bilder på dessa om så önskas! 





Skor & väska säljes

Kategori: Allmänt

När man jobbar i skobutik så får man lätt ett överflöd av skor vilket resulterar i att jag vill sälja två par nu och en väska :) Hoppas ni läsare eller någon ni känner tycker om dem och passar på att fynda inför våren :p Just nu finns de i Karlstad men jag kommer åka till Lidköping och Lundsbrunn i helgen så jag kan ta med dem dit om det är någon i den trakten som föll för dem :) 





ECCO Sculputred 6,5cm stötdämpande klack! Gjord i lackat skinn. Använd några fåtal gånger och är i mycket gott skick.
Stl 39
 Ord.pris 1299:- 
Jag säljer dem för 500:-






ECCO Jaffna - stövletter i följsamt nubuck skinn. Har vart en populär modell i butiken :) 
Stl 39. 
Ord.pris 1.449:- 
Jag säljer dem för 400:-





ECCO Mind väska i äkta nubuck. Vattenavisande innefoder. Nyckelhållare, mobilfack och ytterligare tre andra fack. Passar både dam och herr. Har ett häftigt innefoder i orange färg :) Perfekt för motorcykeln, barnvagnen eller shoppingrundan :) 
Ord.pris 3.000- 
Jag säljer den för 1.700:- 
Helt oanvänd!! (priset kan diskuteras inom rimligt summa)


Om någon är intresserad så maila mig på [email protected]  Jag kan även skicka fler bilder och svara på frågor om ni har det :) 

Först till kvarn, så skynda dig :)