zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Raw food cake

Kategori: Recept

Hoppas alla haft en bra helg & fångat solens strålar :) Min helg har vart toppen! I fredags fyllde en av mina närmsta vänner, Julia, år och detta firade vi med grillning och en suuuper god Raw food kaka! Jag blev helt kär i kakan, vilket Julia & hennes sambo Erik också blev. Vilket är tur då vi igår kom fram till att ha en liten överenskommelse över sommaren :) Vi får under sommaren inte äta glass, bullar eller kakor plus den "last" vi har. I mitt fall choklad. Fem gånger under sommaren får man göra ett undantag men då ingår dock inte "lasten". Det kommer bli en hel del bakande av denna kaka & jordnötsbollarna kan jag ju säga! haha 
Vi gjorde först en lista på vad vi inte fick äta, lite onyttigare saker, men sen kom vi fram till att vi inte äter de sakerna ändå så det var inget svårt uppdrag så därför kom vi fram till detta eftersom det blir mycket fika på sommaren. Känns roligt & skönt & inte alls så svårt!


OBS! Det allra bästa är om du använder dig av ekologiska varor!

Du behöver:

Botten:
150g sötmandel
150g valnötter
100g färska dadlar

Chokladmousse:
150g färska dadlar
2 mogna avokado
2 mogna bananer
1dl raw kakao eller vanlig kakao
1tsk vaniljpulver
0,75dl agavesirap
1krm salt

Servering:
Färsk frukt eller varmabär

Du gör så här:

Klä in en form som är ca 18*20cm i bakplåtspapper.

Börja nu med bottnen. Mixa alla nötterna . Kärna ur dadlarna & mixa dem till en smet. Mixa/blanda ihop med nötterna så det hänger ihop som en "deg". Tryck sedan ut i formen.

Fortsätt med chokladmoussen. Kärna ur dadlarna & mixa till en smet. Tillsätt resten av ingredienserna & mixa till det blir en jämn mousse. Bred ut över nötbottnen. 

Ställ in i kylen minst 1h så den kan stelna till lite...

Servera sedan med frukt eller bär. Ljuvligt gott!! 





Våran uppläggning kanske inte var den bästa men :p

Kommentarer


Kommentera inlägget här: