zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Hållare för hushållspapper

Kategori: Inredning

Nya tillskottet i kopparserien :) 
Annorlunda, personligt & lite roligare än de vanliga hållarna! 



Den blomstertid...

Kategori: Inredning

...nu kommer :) Äntligen har ja fått lite blommor & ljuslyktor till balkongen. Visst blev det mysigt?

Blomsterlådan är från IKEA & jag matchar den röda färgen med en röd pelargon på bordet. Blommorna i lådan är mörkblå så det blir lite inspiration med marint tema med vitt, rött & blått. Man får ju anpassa sig till att man har vattnet så nära :) 

Hoppas nu bara att jag lyckas hålla blommorna vid liv! haha








Keso & kvargfluff

Kategori: Recept

Jag äter nu för tiden alltid havregrynsgröt till frukost i olika variationer men idag är det söndag & då får man lyxa till med lite annat tillsammans med två kokta ägg.

Du behöver:

Keso
Kvarg
Frukt
Bär
Nötter

Du gör:

Mixa önskad mängd kvarg & keso till en fluffig smet & häll upp i en tallrik.
Toppa men frukt, bär & nötter.

Jag hade banan, jordgubbar, krossade linfrön, havregryn, solrosfrön, pumpafrön, kokos, kanel & nyponpulver. 





Hälsosammare chokladmousse

Kategori: Recept

Ååh jag är så glad för att jag börjat testa mer rawfood och göra mat, efterrrätter, mellanmål osv, själv från början. Det finns så mycket gott man kan göra och i nästan alla fall så är det mycket godare än att köpa färdigt fullt med socker & tillsatser! Igår testade jag & några vänner att göra en chokladmousse från ett recept som jag hitta på PTFia's blogg. Sååååå gott!!! Väl värt att testa säger jag bara!

Du behöver:

0,6dl vatten
6-8 dadlar
1 mogen avokado
En nypa salt
3/4tsk vaniljpulver
1,5dl kakao
(vi hade även i proteinpulver med chokladsmak)

Du gör:

Mixa vattnet & dadlarna till en slät smet. Häll i resten av ingredienserna & mixa till en fluffig mousse. 

Servera med färsk ekologisk frukt.



Tyvärr tog jag inget kort på moussen Å ni får en bild från huvudrätten. Hälften köpt sushi & hälften hemmagjorda. Vi köpte några ifall vi skulle misslyckas med de vi gjorde men det funka fint. Älskar sushi! 

Form & Design

Kategori: Inredning

Idag när jag kom hem från jobbet så låg det ett vitt litet kuvert med loggan från Hällefors folkhögskola. Mitt hjärta började genast slå fortare, jag slängde ner allt jag höll i & slet upp kuvertet. Där stod det: jag är antagen till kursen Form & Design på Distans! 
Jäklar vad glad jag är! Nu vet jag vad jag kommer göra närmaste året, så skönt & så spännande! Ännu en utbildning, förberedande, som tar mig ett steg närmare mina mål :)

Jag väntar även på en annan sak som kommer göra att jag får ännu mer att göra till hösten, roliga saker! Ett ämne som ligger mig ännu varmare om hjärtat, så hjälp mig hålla tummarna nu! Jag behöver ert stöd :) 



Nyttigare chokladmuffins/bollar

Kategori: Recept

Jag hitta ett recept på nätet för ett tag sen, kommer dock inte ihåg vart, som jag länge velat testa & i lördags skulle jag iväg på myskväll med härliga vänner så då tyckte jag det var ett perfekt tillfälle att ta baka dessa & ta med :) 

Du behöver

2dl havremjöl
 (mixa havregryn till ett mjöl)
1skopa chokladproteinpulver
0,5-1dl kakao
1 nypa salt 
0,5tsk bakpulver
0,5dl sötning så som tex honung, stevia eller agave
1msk kokosolja
1 mosad banan
1dl valfri mjölk
0,5dl kokosflingor
0,75dl sötmandel

Du gör:

Mixa ihop alla de torra ingredienserna.
Tillsätt de blöta & blanda ihop till en smet.

Alt 1: Rulla till bollar & rulla i kokos. Ställ i kylen & ät som vanliga chokladbollar.

Alt 2: Häll upp i muffinsformar & grädda i ugnen på 200grader i ca 15 minuter. Servera med färska bär & en klick naturell kvarg.
(Vill man kan man kleta på lite ekologiskt jordnöttssmör med 99,3% jordnötter) 





PT sommar

Kategori: Träning och hälsa

Idag var första dagen på sommarens nya sysselsättning: PT sommar! Jag har dragit ihop ett gäng härliga tjejer för att i sommar träna tillsammans! Min idé var att jag ska få träna på att göra & hålla träningspass eftersom jag tycker det är väldigt roligt & önskan om att få utbilda sig inom ämnet alltid har funnits där. Sedan är det många träningsglada personer med i gruppen & som självklart också ska få hålla i olika pass om de vill. Allt för att få variation, glädje & utmana oss själva :) 

Vi ska försöka köra minst en gång i veckan så får de som kan komma & känner du att du eller dina vänner vill vara med hör bara av dig till mig så bjuder jag in dig till vår grupp. Desto fler desto bättre :) Vi kommer vara i Karlstads olika stadsdelar och utföra olika slags övningar & sporter, bara fantasin & mjöklsyran sätter stopp här :) 

Häng på oss!





Ny inredning

Kategori: Inredning

Fredag till lördag va min fina pappa & ena bror här & hälsa på :) Vi käkade tacos, satte ihop nya köksbordet som pappa köpt till mig & var på Ikea där vi hitta möbler till balkongen & lite annat smått & gott till lägenheten. Bland annat en spotlight som ger ett mysigt sken i hallen & är riktad mot den fina gamla symaskinen.

Det var en snabb vesit de gjorde här men jag är glad över att få krama om dem lite iaf! 


Har stolar hos mormor & morfar som ska målas om & användas till bordet.



Min fina jordgubbsplanta har fått för mycket sol men hoppas att den överlever :) Möbeln är "Läckö" från Ikea.



Hälsoboost

Kategori: Träning och hälsa

När vi gick Vårruset i onsdags dela de ut dessa godingar, gissa vi blev glada?! :) Vitaminer från Mivi total & nyponpulver för lederna, precis vad jag behöver! :) Finns på Life butikerna.



Nya skor

Kategori: Allmänt

Jobbar man i skobutik så gör man :p Två nya älsklingar, ytterligare två väntar på jobbet :) 

Leopard med lack från KMB
Ljusgrå leopard skor från Oill




Vårruset

Kategori: Träning och hälsa

Idag gick Vårruset av stapeln i Karlstad, tredje största staden i antal tjejer som deltar. Bara Stockholm & Göteborg som är större :) Närmare 9000 deltog! 
Jag som inte kan springa pga av mitt förbannade knä som vart paj i alla år gick en power walk runt tillsammans med Katha. Sååå skönt i solen och efter både styrketräningspass imorse och jobb att få frisk luft & bara gå av sig lite. De andra duktiga tjejerna sprang runt, bra kämpat! Efteråt hade vi en mysig picknick :) 



Blossom var såklart där. Gillar den kvinnan!! :)


But first, let me take a selfie :p 

Smoothie

Kategori: Träning och hälsa

Jag älskar att göra egna smoothies! Man kan få i sig så mycket nyttigt på ett enkelt sätt! Nu är jag på äg mot ett styrkepass, axlar & rygg, för att sedan jobba och ikväll vara med i Vårruset. Vad passar då bättre än att starta dagen med en smoothie med massa godsaker?! :) Den här blev värkligen jättegod!!

Jag mixade ihop:

Hallon
Blåbär
1 banan
0,5 grape
0,5dl havregryn
Kvarg
Bladspenat
Ingefära
Toppat med chiafrön





Ekologisk mat

Kategori: Träning och hälsa

Jag vet att det pratas mycket om att välja ekologisk mat framför oekologisk och jag vill verkligen slå ett slag för det! Jag är nu inne på min andra månad då jag försöker köpa så mycket ekologiskt som möjligt. Jag började litet och sen ökar för varje handling... och det känns fantastiskt bra!! Jag upplever inte att det blir så mycket dyrare, många varor har samma pris. Skulle det vara så att det skiljer några kronor så känner jag att det är värt det! Jag vill inte ha i mig gifter och tillsatser som oekologiska varor för med sig och jag vill verkligen tänka på djuren och miljön! 

Samma med att äta vegetariskt några gånger i veckan, kör på det!! Ni kommer må så mycket bättre i kropp och själ. Det gör i alla fall jag nu när jag prioriterar vad jag stoppar i mig. 

Folk tycker ibland att det går till överdrift när jag inte äter allt de bjuder på men det struntar jag i, jag vill äta det jag mår bra av och som min kropp tackar mig för. Jag ska leva med min kropp resten av livet och vill ge den det bästa så den kan hjälpa mig nå mina mål och drömmar! 

Här kommer några tips på vad som bland annat slank ner i matkassen sist :)


Ekologiska bananer är i de flesta fall enligt mig mycket godare.



Ekologiska nötter och aprikoser till mellanmål eller i kvargen till frukost. De ekologiska aprikoserna innehåller mindre tillsatser. 



Ingredienser till en ekologisk vegetarik middag :)


Nyttigare och bättre än vaniljsocker till bakningen! 

Ny koppasljusstake

Kategori: Pyssel

Igår kväll efter jag vart och kollat på två dansföreställningar på universitetet satte jag mig och skruva ihop denna ljusstake som nu pryder mitt soffbord :) Vad tycks? :) Jag tycker det blev riktigt bra, passar ihop med de bruna motiven på bordet och de andra bruna nyanserna jag har i vardagsrummet. Dock måste jag ta in en accentfärg i rummet men kan inte bestämma mig för vilken...

Ni kommer väl ihåg de andra ljusstakarna jag gjort? :) Både av kopparrör och betong? Gå gärna tillbaka och kolla på dem! Gör egna eller beställ av mig! Jag gör gärna beställningar! 

Har redan planer på att göra en sänglampa och en hållare för hushållspapper. Lägger upp bilder på dessa när de är klara :) 










Vegetarisk kesolasagne med kikärtor

Kategori: Recept

Åååhh igår lagade jag en så himla god lasagne som jag måste dela med mig receptet på! Jag läste lite olika recept men sen strunta jag i dem och gjorde efter min egna smak :) Ni kan ha i vilka grönsaker och kryddor ni vill men så här gjorde jag. Jag är usel på att mäta upp saker utan "höftar" nästan alltid, så krydda efter er smak!!

Du behöver:

Lasagneplattor - fullkorn
3 paket krossade tomater
1 stor burk keso
4st små morötter
2st scharlottenlökar
1 aubergin
2st vitlöksklyftor
1 burk kikärtor
1 grönsaksbuljong tärning
Lite sweetchilisås
1/5tsk sambal oelek
Riven ost
Salt & peppar
Paprikakrydda
Vitlökskrydda
Gurkmeja
Oregano

Du gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader och smöra en hög form.
Hacka löken och auberginen i mindre bitar. Riv morötterna och bryn allt i en större kastrull tillsammans med pressad vitlök.
Häll i tomaterna och keson för att sedan krydda såsen. Låt koka ihop.
Mixa kikärtorna och häll i såsen.
Lägg ett lager av såsen först i formen och sedan ett lager av lasagneplattorna. Varva så många gånger som går, avsluta med sås längst upp. Strö över riven ost och ställ i ugnen i 30-40min. 

Servera med sallad och ett glas kall mjölk :)







Regnig tisdag

Kategori: Allmänt

Vart försvann solen, värmen och våren? Gick hem idag och det var ju som höst ute! Inte nog med det så har jag jätteont i halsen och hosta, vet inte hur många liter the med ingefära och honung som jag druckit de senaste dagarna. Förhoppningsvis blir det bättre snart så jag kan ta mig till gymmet igen! 
Hoppas i alla fall att ni har en härlig energi efter Valborgshelgen så ni orkar med det här regniga och gråa vädret. Efter regn kommer solsken, right? :) 

På tal om solsken, idag är det första semifinalen med Eurovison song contest :) Gissa om jag är förväntansfull?! Hörde att Sanna är ganska högt tippad så det är bara att hålla tummarna! På lördag när finalen äger rum så blir det Schlagerfest hemma hos mig, ser fram emot det! Bjud hem lite vänner, fixa gott snacks och häng upp lite glitter så är festen igång :) 



Förra veckan



Dagens prio ett



Havredryck

Kategori: Träning och hälsa

Dagens tips! 

Gör du som jag och äter havregrynsgröt till frukost? Testa att ha havredryck i stället för vanlig mjölk! 
Mums! 
Blir ännu mer havresmak och det gillar jag :)
Jag älskar mjölk men det är alltid kul att testa något nytt! 





Kokböcker

Kategori: Träning och hälsa

Här är mitt nya inköp i kokboks samlingen, Vegetariska rätter. Jag försöker äta vegetariskt några gånger i veckan och kände att jag behövde lite inspiration så då fick den här boken följa med mig hem. Nu önskar jag mig bara en bok om Raw food, choklad och boken Muskelmat :) Hoppas att dessa snart hamnar i köket också! 
Jag tycker det är kul att läsa igenom recept, göra det en gång och sen andra gången experimentera med receptet på mitt sätt. Jag gillade inte alls att laga mat förut men det växer sig starkare sakta men säkert i takt med att jag börjar bry mig om var maten kommer ifrån, tillsatser, näringsvärde osv. 

Jag tycker alla borde äta vegetariskt i alla fall en gång i veckan. Vi äter alldeles för mycket kött och tänk på djuren och miljön framförallt! Våga testa, det finns mycket gott i den vegetariska världen :)