zarahskapar.blogg.se

UTBILDAD VISUAL MERCHANDISER. En blogg för att visa mitt skapande, inredningstips, träning/hälsa & livets innehåll.

Härlig helg

Kategori: Allmänt

Varför ska helgerna gå så fort? På helgerna händer ju så mycket roligt så man vill inte att de ska ta slut :) 
I fredags var jag och träna spinning och core innan jobbet för att slappa i soffan helt död på kvällen efter jobbet. Lördagen startade även den med träning, armar och axlar, jobb och sedan kom fina Julia och Erik på middag hos mig. Skratt och mys som vanligt! Idag kom mamma, Tobbe, mormor och morfar på besök, vi har stått och sålt på loppis, ätit på IKEA, handlat på Willys (får passa på när de har bil) och fikat hemma hos mig. Så tomt och tråkigt när de åkt men nästa helg åker ja hem för att fira brorsan och pappa så då får ja träffa dem igen. :) 

Loppisen var riktigt rolig, fick allt ihop ett par slantar i kassan :p Skönt att bli av med saker som bara ligger hemma men som ändå är användbara! 

Jag hoppas att ni haft en bra helg och vart ute mycket i solen så ni fått energi för att ta tag i morgondagen! Imorgon står jobb och träning på schemat, som vanligt :) Ha nu en bra kväll alla! 









Dagens tips

Kategori: Träning och hälsa

Jag vet att jag är en väldigt lätt stressad person, blir stressad så fort jag har mer än två saker att komma ihåg att göra. Jag kämpar verkligen med att inte stressa upp mig men jag vet hur jag motverkar det: jag skriver listor. Penna och papper är det bästa! Jag älskar att skriva listor, det ger mig ett lugn, en struktur och planering. Ni som känner mig vet att jag planerar ALLT, kanske lite för mycket :)

Så mitt tips till er för att stressa ner: skriv listor!! Listor över vad som ska göras, packas, handlas osv. Hur många gånger kommer man inte på saker när man precis gått och lagt sig, skriv ner det och du kan släppa den tanken. Den är nedskriven. Du kan ändå inte göra något åt saken nu när du ska sova. Du kommer inte glömma av det, du har det ju nedskrivet. 

Ge det en dag, två, en vecka, jag lovar att hjärnan kommer sakta ner sin berg- och dalbana och du kommer känna sig lugnare!

Tips nummer två: köp en kalender!! Utan den skulle mitt liv vara väldigt rörigt :) Det finns så många fina motiv och storlekar så just du kan hitta din personliga kalender. Jag har en som man kan byta motiv, tex sätta in kort ett måla en teckning :p Där kan du skriva in de lite större mer betydelsefulla sakerna som kanske inte platsar på en lista... Jobbtider, fika med vännen, möten, träningspass osv. 

Tips nummer tre: gör grejerna på en gång! Om du sitter i soffan och kommer på att du inte packat ner nyklarna för imorn, vattnat blommorna eller släckt lampan i köket, betalat den där räkningen, gör det på en gång så slipper du bli "stressad" över det och du glömmer inte bort det! Då kan du gå tillbaka till soffan och slappna av på en gång. 

Så, skriv listor så pennan glöder och köp dig en kalender :) 



Lyssna på kroppen

Kategori: Träning och hälsa

Jaha, då har man haft magkatarr för första gången och det har inte vart roligt!! Började i söndagskväll och blev bara värre under natten! Jag lyckades släpa mig iväg till jobbet på måndag men fick gå hem tidigare och tur va de då kvällen va hemsk! Var hemma igår och även idag men som tur är mår ja mycket bättre idag så jag hoppas kunna ta mig till jobbet imorgon! De där tabletterna hjälpte nog tillslut ändå... :) Jag gillar inte att ta massa mediciner, undviker det så länge det bara går men nu hade jag så ont att jag snällt fick gå och köpa tabletter på Apoteket för magkatarr. 

Jag är en person som älskar att ha mycket att göra och får ofta tvinga mig själv till att sitta ner och slappna av, vilket brukar gå sådär men de här tre dagarna har ja vart helt utslagen. Har nog inte vart så här stilla sen sist jag var sjukskriven vilket var typ 3år sedan :) Ett under att jag inte blivit uttråkad, förmodligen behövde kroppen vila :) 

Jag brukar bara köra på mitt race och inte lyssna på kroppen, den vill ju inte alltid samma som jag :) Jag har som mål detta året att tvinga mig själv till att lyssna mer på kroppen. Jag vet att den kommer belöna mig! Är jag trött eller har ont så tar jag ett lugnare träningspass eller inget alls. Är jag ovanligt pigg tar jag ett längre, hårdare eller fler träningspass. Är jag sömnig så sover jag middag. Svårare än så kan det ju inte vara... eller? Det är bara att vänja sig och göra sin kropp till sin bästa vän, man ska ju ändå leva tillsammans hela livet! 

Gör er själva en tjänst och lyssna på era kroppar! Den kommer tacka er och göra er gladare och starkare! 


Bild från igår när solen sken från sin bästa sida. Finns det något som ger mer energi än när solen värmer oss med sina strålar så här i vårtider? :) 

Prydnadsdjur

Kategori: Inredning

Jag har fått dille på djur... prydnadsdjur! Än så länge har jag två hästar och en uggla i fönstren i vardagsrummet. Hästen i betong köpte jag i Leksand när jag gick dekoratörs utbildningen som minne and I love it! Allt i betong bara dras till mig, tycker verkligen om det! Vet att dessa finns i många inredningsbutiker så det är inte bara jag som är frälst i dem :)  
Trähästen har hängt med sen barndomen.

Att inreda hemmet med personliga saker som betyder något, har en historia gör hemmet mer levande och mysigt! 

Ugglan hittade jag på Rusta i julas och kunde inte låta bli att köpa med den ur söta fågeln hem! 

Nu är jag på jakt efter en fin liten elefant med snabeln uppåt, vilket ska betyda tur. Är det någon av er läsare som sett någon elefant som ni inte kunnat släppa tankarna ifrån? Tipsa mig gärna! :)






"Nyttobollar"

Kategori: Recept

Här om veckan var jag och köpte ett jordnötssmör, Green Choice, som många pratat så gott om och letade efter något roligt och nyttigt recept som jag kunde göra när jag kom hem. Hittade detta och jag blev frälst! Tycker verkligen de blev jätte goda och ett mycket bra alternativ till fikat,lördagsgodiset eller mellanmålet :) 

Du behöver:

1dl sötmandel
0,5dl kakao
4-7 urkärnade dadlar
1dl havregryn
0,25dl mjölk
Vatten
1msk jordnötssmör
1tsk honung
1msk torkade tranbär eller gojibär
Kokosflingor

Gör så här:

Mixa mandlarna.
Kärna ur dadlarna och häll i alla ingredienser i mixern tillsammans med nötterna och dadlarna, mixa till en smet. Ta det försiktigt med vattnet så det inte blir för kladdigt. Häll i lite i taget. 
Forma till små bollar och rulla i kokos.

Förvaras i kyl eller frys.

Fantastiskt gott med ett glas mjölk!






Födelsedagsbarn

Kategori: Allmänt

Hipp hipp hurra hurra hurra hurra för min ena lillebror som fyller 22år idag! Eftersom min bil gått sönder och jag jobbade idag så har jag inte haft möjlighet att åka hem till "Slätta", Lidköping, för att vara med på kalaset. Då är det tur att man kan prata med varann på telefon och att jag skickade ett brev till han på posten. Blev så glad när han sa att det var kul att få brev så inte allt sker tekniskt, bra tänkt brorsan! 



Idag vart det ingen träning för jag jobbade på förmiddagen och tänkte åka direkt till en Second hand butik som de gjorde reklam för i en tidning. Såklart var butiken stängd men jag kika in lite genom fönstret och gilla det jag såg! I tidningen stod det att det skulle vara lite coolare rockigare stil på kläderna och genom fönsterkiket att döma så stämde 
det :) Får kanske att testa i veckan igen om de har öppet. 

Nu ska jag snart göra mig i ordning för en kväll med vänner, göra egen lchf pizza då en av tjejerna äter det och sen blir det kanske en sväng till Tables för biljard eller kanske inte... får se vad kvällen erbjuder :) Ha nu en fortsatt bra lördag allihopa och njut av den varm sköna solen som lyckas kika fram :)

Sänggavel

Kategori: Inredning

Ville bara säga att jag var på Mio idag efter jobbet för att kolla på ett köksbord jag kollat in på nätet, gud va fina bord de har!! Tyvärr var det bordet jag ville ha lite för brett för mitt kök :/ Det är väl bara att sätta igång att snickra ihop mitt egna bord med rätt mått och efter min tanke :)

Sen hittade jag en sådan sänggavel som jag länge tänkt bygga i sommar när man kan stå ute i solen och snickra. Bor man i lägenhet är det svårt att snickra och måla, jag önskar verkligen att jag hade en snickar/pysselbod! Denna sänggavel är lackad och jag är inte så förtjust i lackade möbler så det får bli att börja leta rätt trä så planeringen kan börja :) 
Vet att det finns många som gjort egna liknande gavlar och det blir ju dubbelt så fint och personligt än att köpa ett. Är det någon av er läsare som gjort en liknande gavel? 




Detta är min brors sänggavel, gjord av en fin gammal dörr. Tycker den är jätte fin verkligen! 

Yoga & muffins

Kategori: Träning och hälsa

God morgon på er alla, hoppas ni mår bra! Jag mår toppen, är så glad över att det är så många som följer bloggen & att det bara blir fler & fler, Välkomna!
 
Det är många av er läsare som önskar att jag la ut mer tips för träning & hälsa vilket jag ska försöka varva in mellan inläggen om inredning. Vad tror ni om det? Kom gärna med åsikter! 
 
Jag vill börja med att verkligen tipsa er om att gå på yoga om ni ännu inte testat detta.  Igår morse var jag och min syssling på yoga halv åtta på morgonen och det är så skönt! Att få varva ner mellan alla pass av styrketräning och kondition. Att få sträcka ut kroppen. Att andas. Att inte behöva tänka på något annat än ditt egna andetag samtidigt som din kropp blir starkare och smidigare. Det är inte det lättaste att bara släppa tankarna på vardagen när man är där i salen men man blir bättre och bättre för varje gång. Vi behöver nedvarvning och en stund för oss själva i den ofta så stressande vardagen. Jag försöker få in ett sådant här pass en gång i veckan, känner att kroppen tackar mig efteråt. Jag tipsar er att göra desamma! 
 
Min gårdag startade bra och slutade ännu bättre. Mina fina vän Julia kom hem till mig och åt mat, vi bakade muffins, kollade på matlagninsprogram och prata som bara vi kan :) Kom ihåg att det är tillåtet att unna sig en muffins, kaka eller godis då och då. Lite gobitar i vardagen behövs ibland! 
 
Nu tänker jag ta tag i denna fredag med all den energi jag fick från gårdagen och morgonens spinning/core pass! 



 
 

Tid för loppis

Kategori: Inredning

Nästa vecka kommer min mamma, mormor & morfar hit vilket ska bli jättemysigt! Vi har bokat bord på en loppis här i Karlstad där jag ska sälja av både inredning & kläder. Mormor har massa saker hon sytt & mamma har rensat ut lite hemma också så jag har en känsla av att vårt bord kommer bli fullt av fina saker som bara längtar efter ett nytt härligt hem! 

Vill verkligen slå ett slag för loppis. Det är ett perfekt tillfälle att få rensat hemma, göra andra glada & tjäna en liten slant :) Rensa garderober, vindar & fråd, ställ dig på loppis med en kompis, familjemedlem eller pojk- flickvän & ha en riktigt mysig dag tillsammans där ni får träffa folk & kanske hitta nya guldkorn till hemmet eller garderoben för en billig slant! 

Jag tänkte även visa er de ursöta faten från Rörstrands, Gröna Anna som ni kanske sett förut, & ett slags mått/kruka/karott eller vad man ska kalla den från Höganäs som jag hitta i lådorna jag fick av pappa för loppisen. Han gav mig lådor fulla med saker jag kan sälja & självklart kunde jag inte släppa detta söta köksporslin. 





Assietter från Rörstrands - Gröna Anna





Liten & söt från Höganäs, passar utmärkt för smörknivar eller små the hållare för lösthe :)

Kvällspyssel - mobilskal

Kategori: Allmänt

Ja, jag har gjort ännu ett mobilskal :) Har man ett transparent skal så finns det ju oändligt med varianter på hur man kan skapa ett personligt utseende för telefonen! Den här gången fick det bli en dödskalle som motiv. Vad tycks? :)





Ni får ursäkta att denna bild blev lite suddig :/

Variation på havregrynsgröt

Kategori: Recept

Imorse fick det bli gröt efter träningen & jag skoja till det lite extra idag :) 

1dl fiberhavregryn
Linfrö
Solrosfrön
Hallon
1 ägg
1msk kokosolja 
Kanel
Mjölk
Vatten

Häll upp grynen & fröna i en kastrull. Knäck i ett ägg, kokosoljan & häll i önskad mängd hallon & kanel.
Häll i hälften vatten å hälften mjölk i kastrullen. Koka sedan upp som vanligt. Kan tänka mig att det är gott & ha skivad banan på också :) 



In med naturen

Kategori: Inredning

Solen skiner & jag har fått vårkänslor :) Så härligt! Idag efter jobbet gick jag ut i solen & plocka lite olika ris från träd & kastanjer för att pryda hemmet. Brunt kanske inte är en vår färg men det blir iaf en lite mer levande känsla i rummet :) 









Nyttig glass!

Kategori: Recept

Ikväll är jag bjuden på middag hos min underbara vän Julia & hennes kille Erik & min uppgift (som jag gav mig själv) var att fixa efterrätten. Perfekt tillfälle att få äta efterrätt & se till att den är nyttig på köpet :) En annan kompis, Mathilda, har gjort denna förut till mig & jag kom ihåg att den var så god :) Tyvärr har jag ingen bild men jag kanske kan komma ihåg att ta en ikväll när vi äter den...

Du behöver:

Fryst Mango
1st Banan
Kvarg
(Man kan även lägga till 2st passionsfrukt) 

Jag mätte inte upp mangon & kvargen så där får ni köra på känsla. Mixa ihop allt & in i frysen en stund :) 



Ett annat snabbt tips på "glass" är att mosa en banan, blanda med kanel & ställ i frysen en stund. Lättare än så kan det inte bli :) 

Egna proteinbars utan proteinpulver

Kategori: Recept

Det blir bara mer & mer prat om mat, tillsatser & ursprung på maten vilket såklart får mig att tänka efter. Jag själv tycker att jag äter ganska nyttigt & hälsosamt & jag har på senare tid verkligen börjat tänka på hur äckligt det är med alla tillsatser & E-ämnen i maten! Eftersom jag tränar nästan varje dag & då behöver snabb återhämtning direkt efter träningen så har jag testat olika proteinbars... men återigen tillsatser. Så jag tänkte att det måste ju vars tusen gånger bättre att göra sina egna :) Det finns massa recept på bars med proteinpulver men eftersom jag har lite spridda åsikter om alla olika pulver som finns så letade jag efter ett recept utan proteinpulver. Jag hitta detta recept på en annan blogg, halverade satsen (hade inte allt hemma i den mängd) & la till lite annat smått & gott :) 
Jag packa in dem en & en i folie för att sedan ha ngr i kylen & ngr i frysen :)

Jag la till:

Passionsfrukt
Kokos
Krossade nötter
Havrekli
Vaniljpulver








Receptet är från:

http://emmabarremyr.blogg.se/2013/march/hemmagjord-proteinbar-med-smak-av-choklad.html#comment 

Söndagskväll

Kategori: Allmänt

Då har man vart hemma & firat morfar som fyller 80år. Det blev en överraskningsresa till Göteborg med/hos alla hans barn & barnbarn :) Både han & vi andra hade en toppen dag!! 

Imorn är det måndag igen & det är bara att ta nya tag... men först vila i soffan med bok & the :)


Jag & ena lillbrorsan :)




Tända ljus är ett måste en kväll som denna :)